Diversen

Diversen: Kartbaan Almere een stap dichterbij

almere_maps
Almere: de jongste en snelst groeiende stad van Nederland. Ook ruimte voor autosport?

In 2007 kreeg de Nederlandse kartsport een harde klap te verduren. Kartbaan Amsterdam, Uitgeest en Venray verdwenen in één klap en moesten plaats maken voor waterberging, woningbouw en om milieu redenen. Ondertussen werkt men echter hard aan de realisatie van een nieuwe kartbaan in het Noorden van het land.

“Het kan in Almere”
Een welbekende slogan van de jongeste stad van Nederland luidt; “het kan in Almere”, hoewel hier vaak de spot mee wordt gedreven heeft deze slogan wel degelijk betekenis voor de mogelijke komst van een kartbaan in Almere. Sinds de komst van een nieuwe wethouder staat de Gemeente zeer open voor een kartbaan. “De eerste beoogde locatie is afgewezen door Het Rijk vanwege uitbreidingsplannen van de stad. Er zijn echter meerdere andere locaties gezocht én aangeboden, het is nu afwachten op een beslissing” Aldus Swart

Europees karakter
In overleg met de KNAF heeft initiatiefnemer Gerard Swart (Stichting KBMN) een minimale eis gesteld van een lengte van 1000 meter. Hierdoor is de organisatie van Nederlandse kampioenschappen mogelijk en zijn Europese wedstrijden niet uitgesloten.

Voor meer nieuws, ga naar KBMN.nl


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet