Formule 1

Formule 1: Honda trekt zich definitief terug!

Wat gisteravond langzaam bij autosport.nl binnensijpelde werd vanmorgen vroeg definitief in Tokio door Honda directeur Takeo Fukui bevestigd. Honda trekt zich definitief terug uit de Formule 1.

Tekst Willem J.Staat
Foto’s Honda

cameron_mcconville
V8 Supercarcoureur Cameron Mcconville was de allerlaatste die enkele dagen geleden
een F1 Honda bolide mocht besturen.

Honda Team staat te koop. In de toekomst met Ferrari motoren?
Takeo Fukui bevestigde dat Honda zich uit de Formule l terugtrekt om haar “core business activiteiten” te beschermen en de enorme globale economische onzekerheid waardoor de wereld op dit moment getroffen wordt zijn de hoofdoorzaken voor dit besluiten. Toch bleef Fukui optimistisch omdat hij toch wel een herstel verwacht.

“Onder deze omstandigheden heeft Honda snelle en flexibele maatregelen getroffen om zich tegen de uitbreidende zwakte van de markt te beschermen. Met betrekking tot investeringen in de toekomst hebben wij besloten om onze F1 activiteiten te stoppen.” Dit houdt in dat het F1 team te koop staat. Tot 1 maart zullen de lopende contracten met de F1 medewerkers worden afgewerkt.

In 2006 nam Honda BAR over en scoorde met Jenson Button één overwinning. Fukui liet duidelijk doorschemeren dat Honda niet met haar autosportactiviteiten stopt. Zoals bekend is Honda in de VS betrokken bij de IRL en de ALMS-series. Verder is het merk actief in het JGTC en het WTCC.

Voor het Honda Team zouden enkele geïnteresseerde kopers zijn, Ross Brawn vliegt a,s, maandag voor een meeting naar Tokio en ook zou hij proberen bij zijn voormalige werkgever Ferrari motoren los te peuteren, Mocht de missie van Brawn niet slagen dan heeft het F1 circus met 18 auto's een wereldwijd probleem omdat Bernie Ecclestone met alle TV maatschappijen een contract voor 20 auto’s heeft afgesloten. Bij een minder aantal zijn zij niet meer verplicht de F1 wedstrijden uit te zenden.

bruno_senna
Voor Bruno Senna is my Earthdream bij Honda defintief over.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet