Diversen

Internationaal: Team België snel maar pechvol in Italië

belgie_1

Via de Belgische kampioenschappen kwalificeerde de Rotax Junioren rijders Vincent Jewell en Dylan Lahaye zich voor de Grand Finals. Michael Cool was de uitverkorene voor de Senioren. De drie Belgen imponeerde dit seizoen in zowel het Nationale kampioenschap en Europees kampioenschap en moesten de Belgische eer hoog houden tijdens de Grand Finals in La Conca. Naast dit drie koppige rijders duo was de Belg Christophe Adams actief in de DD2 klasse, hij kwalificeerde zich via de Franse competitie. De snelheid was volop aanwezig, maar pech gooide roet in het eten van een goede klassering of zelfs een podium.

Nadat Lahaye in de trainingen al liet blijken snel te zijn noteerde de Franstalige Belg pole position in de kwalificatie wat hem een zeer goede uitgangspositie leverde voor de series. Vincent Jewell, die afgelopen jaar uitkwam met de ondersteuning van De Feyter, noteerde tevens een snelle tijd en kwam tot een vierde positie. En dat terwijl het in de ochtend even goed mis ging. “Er moet gerommeld zijn met mijn kart woensdagnacht, mijn gas bleef hangen, mijn achterbumper zat los en mijn banden waren leeg de volgende ochtend.” Michael Cool eindigde de dag enigszins teleurstellend met een 40ste positie. In de DD2 klasse begon Adams zijn Grand Finals niet slecht met een 17de positie voor de Nederlander Sander Beuvink.

In de eerste serie kon Lahaye zijn pole niet verzilveren als gevolg van een uitstapje in de chicane in de tweede ronde. Ook voor Jewell verliep deze serie niet volgens plan, door een aanrijding verloor hij zijn zijbak en moest het veld verlaten. Cool wist aardig zijn weg naar voren te vinden en kwam als 16de over de streep in zijn eerste serie. De twee junioren rijders konden hun verloren terrein goed maken in de tweede serie, met tweede en derde positie voor respectievelijk Lahaye en Jewell was de stemming weer positief gezind. Cool zat het niet mee en moest het veld verlaten na drie ronden en de herkansingen in.

belgie_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet