Formule 2

GP2: Giedo van der Garde haalt doelstelling met plek in toptien

giedo_vd_garde_helm

De toptien was het doel en Giedo van der Garde stelde in de GP2-kwalificatie in Dubai niet teleur. De iSport-coureur liet vandaag de zevende tijd noteren op een circuit waar hij nog nooit eerder had gereden. Het verschil met de pole was uiteindelijk slechts een halve seconde, dus Giedo van der Garde is content met het resultaat.

Tekst en foto: PR

"Ik denk dat we blij mogen zijn met een zevende plaats", zei hij. "Ik ben de beste rookie en sta erg dicht bij de jongens die hier vorig jaar al veel hebben gereden. In mijn laatste snelle ronde was ik erg snel onderweg, maar toen kwam mijn engineer over de radio om me te vertellen dat het mijn laatste rondje was. Ik zat midden in een bocht en vloog van schrik bijna van de baan. Ach, het hoort er soms bij en ik ben gewoon tevreden met het resultaat."

‘Hopen dat het droog blijft’
"Hoewel we hier in de woestijn zitten, heeft het afgelopen nacht geregend en als dat komende nacht weer gebeurt, zal de baan morgen spekglad zijn, net zoals vanochtend. Ik hoop dus dat het droog blijft, want dan is er veel meer grip op de baan."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet