Formule 2

GP2: Renger van der Zande tevreden met P13 in ‘Zandvoort in de woestijn’

renger_vd_zande_portret

Renger van der Zande heeft zich voor zijn debuutrace in de GP2 Asia series zeer verdienstelijk als dertiende gekwalificeerd. De Trust Team Arden-coureur moest na slechts een half uurtje vrije training aan de bak in de kwalificatie en kon zich gelijk meten met enkele gevestigde namen. Renger is dan ook een tevreden man.

Tekst en foto: PR

"Je hoort mij niet klagen", zei Renger na afloop. "Ik had nog nooit op dit circuit gereden en een half uurtje vrije training is ontzettend weinig. Ik heb geloof ik maar negen rondjes kunnen rijden en toen was het alweer voorbij. De kwalificatie heb ik op mijn eigen manier opgebouwd en dat ging erg goed. Iedere run was weer wat sneller dan de vorige en dat resulteerde uiteindelijk in de dertiende tijd. Ik denk dat we het maximale uit de dag hebben gehaald en ik weet zeker dat er nog veel meer in zit."

"Het is een fraaie baan en het doet me een beetje denken aan Zandvoort, met al dat zand hier! Ik heb het erg naar mijn zin hier en de samenwerking met het team verloopt ook erg goed. Ik had geen verwachtingen voorafgaand aan het weekend en dan is deze kwalificatie gewoon erg lekker." De eerste race start vrijdagochtend om 10.00 uur Nederlandse tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet