Formula Ford

Formule Ford Club Holland blikt enthousiast vooruit naar 2009


Formule wagen cursus

Op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 februari 2009 wordt op Circuit Park Zandvoort de bekende Formule wagen cursus georganiseerd. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 1.500,00 per deelnemer, wie vervolgens aan het kampioenschap 2009 deelneemt hoeft het inschrijfgeld à € 500,00 niet te betalen.

Afscheid Jaap Knap

jaap_knap

Nu zoon Simon Knap na het behalen van het kampioenschap in de Duratec overstapt naar een andere raceklasse verlaat Jaap Knap na 4 jaar het bestuur van de Formula Ford Club Holland. Als dank voor zijn vele werk werd Jaap onder applaus getrakteerd op wijn en bloemen.

Puntentelling

Het bestuur gaat bekijken over er in 2009 een nieuwe puntentelling gehanteerd kan gaan worden. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het systeem dat we kennen uit de Formule 1. Tijdens de voorjaarsvergadering 2009 komt het bestuur met een voorstel voor een nieuw systeem.

Nieuwe regenband

Ook nieuws op bandengebied: Er wordt onderzocht of er volgend seizoen mogelijk met een nieuwe AVON-regenband gereden kan worden. Cees en Wilma van den Heuvel, sponsor en vaste steun- en toeverlaten op bandengebied, zijn hiermee aan de slag gegaan en zullen hierop terugkomen.

cees_wilma

Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om Cees en Wilma te bedanken voor hun geweldige support aan de Formula Ford Club Holland.

Voorlopige kalender 2009

Met de eventuele deelname van Deense en Engelse Formule Ford-coureurs zal er mogelijk naast het Nederlands- en het Beneluxkampioenschap ook een Noorzee Cup georganiseerd worden. De voorlopige kalender ziet er als volgt uit:

11-13 april - Paasraces - Zandvoort - NL-B
8-9 mei - DTC - Jyllandsringe, Denemarken - B-NZ
30 mei-1 juni -Pinksterraces - Zandvoort - NL-B-NZ
27-28 juni - DTC - Padborg, Denemarken - B-NZ
4-5 juli - DPP Festival - Assen - NL-NZ
8-9 augustus - RTL Masters of F3 - Zolder, België - NL-B
5-6 september - Trophy of the Dunes - Zandvoort - NL-B
10-11 of 23-25 oktober - Finaleraces - Zandvoort - NL-B
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet