Formula Ford

Formule Ford Club Holland blikt enthousiast vooruit naar 2009


Karters maken kennis met Formule Ford

Dankzij initiatieven van de Formula Ford Club Holland, Bas van Kuppeveld in samenwerking met de websites www.autosport.nl en www.racexpress.nl zijn er afgelopen seizoen diverse activiteiten ontplooid om karters voor de Formule Ford te interesseren.

480_jaap_0131

Tijdens de Finaleraces maakten veel karters op persoonlijke uitnodiging kennis met de Formule Ford en tijdens een testdag begin november reden zeven karters hun eerste ronden in een Formule Ford. De Formula Ford Club Holland is blij met deze ontwikkeling en is vast van plan om ook in 2009 contact te blijven houden met karters, om zodoende een logische volgende stap in de carrière van racetalent te stimuleren.

Vleugels

Tijdens de Finaleraces was er nog een nieuw initiatief; voor het eerst was er een Formule Ford te zien met vleugels.

480_vleugels2_3133

Geva Racing had een conceptcar met voor- en achtervleugels gebouwd met als doel de meningen te peilen.
Die waren zeer verschillend, voor de één betekende deze aanpassing vloeken in de kerk, een ander zag er juist wel mogelijkheden in.

Inmiddels is het bestuur echter van mening dat een Formule Ford met vleugel, in elk geval in 2009, geen optie is. Reden is gelegen in het feit dat Engeland zeker niet met vleugel zal gaan rijden omdat Ford Engeland dit niet ondersteunt. Ook in Denemarken wordt getwijfeld en wanneer in Nederland wel met een vleugel gereden gaat worden plaatst men zich derhalve op een eiland.
Daarnaast betekenen vleugels ook weer investeringen en grotere kosten bij schade, waarop de vergadering zich akkoord verklaarde met de beslissing om dit plan in de koelkast te plaatsen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet