Formula Ford

Formule Ford: Luuk Glansdorp volgend seizoen bij Van Uitert Geva Racing team

480_glansdorp

Luuk Glansdorp verdedigt volgend seizoen de kleuren van het Van Uitert Geva Racing team. De 19-jarige coureur zal een van de Formule Fords van het Oosterhoutse team gaan besturen en keert daarmee na een seizoen in de BMW 130i cup, terug naar de formulewagens.

Tekst: PR, foto: archief Fast Company

Nadat de voormalig wereldkampioen Rotax Max Senioren in 2007 uitkwam in het Duits Formule BMW kampioenschap maakte hij afgelopen seizoen zijn debuut in de toerwagens. In de Samsung BMW 130i Cup werd hij vaste klant op het podium en bekroonde hij een uitstekend seizoen met een overwinning tijdens het A1GP weekend.

Geva teambaas Gert Valkenburg is uiteraard zeer blij met de komst van Glansdorp: “Ik volg Luuk al een paar jaar. Dit jaar bewees hij, ondanks onervarenheid in een toerwagen dat hij constant en snel is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met Luuk echt een ijzer in het vuur hebben voor het kampioenschap.”

Ook Glansdorp zelf is blij zo ver voor het begin van het seizoen al de zekerheid te hebben dat hij bij een topteam aan de slag kan. “Ik had voor 2009 enkele doelen gesteld. Ik wilde terugkeren naar de formulewagens en mee kunnen strijden om de titel. Bij Geva is dat absoluut het geval.”

Inmiddels is Glandorp begonnen aan een uitgebreid testprogramma om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op 2009. Een jaar waarin hij, samen met het Van Uitert Geva Racing team, op jacht zal gaan naar de 29e Formule Ford titel voor de stal van Gert Valkenburg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet