Formule 2

GP2: Renger van der Zande: 'Supergaaf om met deze auto's te racen'

renger_gp2

Renger van der Zande maakt komend weekend zijn debuut in de GP2 Asia Series, op het circuit van Dubai. Renger zal uitkomen voor Trust Team Arden en hoopt met een goede prestatie een stoeltje te veroveren voor de rest van het seizoen.

Tekst en foto: PR

"Ik heb zojuist een rondje gelopen over het circuit en het ziet er erg mooi uit", zei Renger. "Je kan wel zien dat het een woestijncircuit is, omdat men steeds bezig is het zand van de baan te blazen. Ik heb bijzonder veel zin in het weekend en ga met een volledig open vizier het weekend in. Er is een aantal jongens dat het circuit goed kent, maar daar ga ik me niet mee bezig houden. Ik bouw het weekend op mijn manier op en dan vertrouw ik erop dat we iets moois kunnen laten zien."

Debuut in GP2
"Dit wordt mijn debuut in deze klasse en het lijkt me echt supergaaf om in deze auto's te racen. Het is een nieuwe fase in mijn loopbaan en ik heb er enorm veel zin in. Ik heb al twee keer voor Trust Team Arden getest en de samenwerking met het team verliep erg goed. Het zijn aardige jongens, die zeer professioneel bezig zijn. Het bevalt me erg goed en ik hoop dat ik komend weekend een paar fraaie races kan rijden."

Begin op donderdag
In tegenstelling tot de andere races in de GP2 Asia Series, begint het raceweekend in Dubai al op donderdag. Dan wordt er getraind en gekwalificeerd en op vrijdag en zaterdag vinden de races plaats. Die races worden live uitgezonden op Eurosport 2. De race op vrijdag start om 10.10 uur Nederlandse tijd en op zaterdag gaan de lampen om 10.00 uur Nederlandse tijd op groen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet