Formule 2

GP2: Giedo van der Garde verwacht sterk optreden in Dubai

giedo_vd_garde_gp2

Komend weekend vindt het tweede raceweekend plaats in de GP2 Asia Series. Op het circuit van Dubai zal Giedo van der Garde proberen een vervolg te geven aan zijn sterke prestaties in de eerste race in China. De iSport-coureur heeft nog nooit gereden op het woestijncircuit, maar verwacht niet dat dat veel moeilijkheden zal opleveren.

Tekst en foto: PR

"Het is alweer een tijdje geleden dat ik geracet heb, dus ik sta te trappelen", zei Giedo. "Aangezien veel jongens vorig jaar al een vierdaagse test hebben gehad op dit circuit, hebben ze een voorsprong als het gaat om de kennis van de baan. Daarom zullen we in de vrije training zoveel mogelijk ronden moeten rijden om zoveel mogelijk data binnen te halen. We zullen dus flink aan de bak moeten, maar er is geen reden waarom we niet opnieuw sterk voor de dag kunnen komen."

Goed gevoel
"Ik heb een goed gevoel overgehouden aan mijn eerste race in China", vervolgde de Nederlander. "We stonden steeds bij de beste vijf en hoewel de race niet zo lekker liep vanwege een mindere versnellingsbak, hebben we toch flink wat snelheid laten zien. Ik geloof dan ook zeker dat we een sterk weekend tegemoet kunnen zien. Het doel is absoluut om in de toptien te staan. Als we vanaf donderdag gewoon probleemloos kunnen knallen, moet dat goed komen."

Schema
De vrije training en kwalificatie vinden op donderdag plaats, de races op vrijdag en zaterdag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet