DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap debuteert zondag op Hockenheim

wek_4stundenhockenheim_pre

Deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap maken zich op voor het tweede treffen in de winterserie, ditmaal op de vermaarde Duitse Hockenheimring, waar op zondag 7 december de ‘4 Stunden von Hockenheim’ plaatsvindt. Het is voor het eerst in de historie van het WEK dat een wedstrijd op de Formule 1-piste in Hockenheim verreden wordt. De wedstrijd in de regio Baden-Württemberg vervangt hiermee de race op Oschersleben.

Tekst: PR
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Tijdens de wedstrijden dienen per auto minimaal drie pitstops met een rijderswissel plaats te vinden. De openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap werd een prooi voor Bernhard ten Brinke en David Hart met een Renault Mégane Trophy. Op dit moment ontbreekt het duo op de inschrijflijst voor de 4 Stunden von Hockenheim. Wel op de deelnemerslijst staat de Porsche GT2 van Sotrax Albert Motorsport met winterkampioen Michael Bleekemolen en de rappe Porsche 997 GT3 van Roeland Voerman en Duncan Huisman. Daarnaast pronkt ook de DNRT V8 Silhouette van Huub Vermeulen en Frits Hessing op de inschrijflijst. Tijdens de Zandvoort 500 reden zij geruime tijd aan de leiding wat de equipe een serieuze kandidaat maakt voor de overwinning.

Overige klasses
In Divisie II wordt de hoofdmoot gevormd door BMW Compact’s en BMW 325i, maar ook Mitsubishi en Saker zijn vertegenwoordigd in deze klasse tot 3000cc. Divisie III, de klasse tot 2000cc wordt aangevoerd Simon Knap en Vincent van der Valk in een Renault Clio Sport. Zij kunnen op de Hockenheimring tegenstand verwachten van andere Renault Clio teams en een BMW E36 320i. De BMW 120D, Volkswagen Golf TDi en SEAT Ibizia Cupra strijden in Divisie IV, beter bekend als de dieselklasse.

Inschrijftermijn
De inschrijftermijn sluit op de racedag, waarbij de organisatie een deelnemersveld van minimaal vijfendertig auto’s verwacht. Op zaterdag 6 december wordt aan teams de mogelijkheid geboden om te testen op het GP-Circuit. Zondag 7 december staat in het teken van de kwalificatie en de vier uur durende wedstrijd, welke om 12.00 uur van start zal gaan. Bezoekers hebben op beide dagen gratis entree.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet