Formule 2

GP2: Yelmer Buurman terug in GP2 met Ocean Racing

480_yelmergp2-spanje
Yelmer Buurman, eerder dit seizoen in actie, nu terug in de GP2

Yelmer Buurman keert terug in de GP2-klasse. De coureur uit het Gelderse Ubbergen, die het seizoen startte in de GP2 Series voor het Trust Team Arden van Christian Horner, maar ondanks goede prestaties door allerlei politieke spelletjes en sponsorbelangen voortijdig het veld moest ruimen, werd voor de komende race in de GP2 Asia Series in Doebai vastgelegd door oud-Formule 1-coureur Tiago Monteiro. De Portugees, die sinds vorig jaar als fabrieksrijder actief is voor SEAT in het WK Toerwagens, verwierf eerder deze week samen met enkele compagnons het eigendom van GP2-team BCN Competition. Na de overname werd het team omgedoopt tot Ocean Racing en gisteren werd Yelmer Buurman aangekondigd als de eerste rijder van het team voor de eerstvolgende race. Evenals bij Renger van der Zande gaat het vooralsnog om een overeenkomst voor één evenement.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Yelmer Buurman is al op weg naar het vliegveld van Düsseldorf als we hem spreken. Vanmiddag nog vertrekt hij met Air Emirates naar Doebai, waar komend weekend de GP2 Asia Series in actie komt. Vorig jaar kwam Buurman in Doebai al goed voor de dag, destijds eindigde hij er met Arden op het podium. "Het zou natuurlijk mooi zijn als dat nu met Ocean Racing weer lukt", zegt Buurman. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij bij Ocean Racing een competitief team zal aantreffen: "Tiago Monteiro heeft me uitgebreid geïnformeerd over zijn plannen en mogelijkheden en ik ben ervan overtuigd dat het team het snel goed zal doen."
 
Al langer contact
De Nederlandse coureur en zijn vader hadden al langer contact met Tiago Monteiro, zo vertelde Yelmer Buurman. "We waren al een tijdje in gesprek. Monteiro wilde een contract voor een heel seizoen, maar wij zeiden dat dat er budgettair voor ons gewoon niet inzat. Het contact bleef echter wel bestaan en nu hebben we een overeenkomst gesloten voor Doebai. Wat er daarna gebeurt, weet ik nog niet."


"Veel potentieel"

Monteiro, die zijn activiteiten voor het GP2-team wil combineren met zijn SEAT-WTCC-deelname, is overtuigd van de kwaliteiten van zijn nieuwe Nederlandse coureur. "Ik beschouw hem als een goede coureur met veel potentieel en hij past perfect bij dit project. Hij is snel en heeft al veel ervaring in formulewagens. Hij is erg gemotiveerd en werkt hard. Yelmer is van het kaliber dat Ocean Racing nodig heeft", verklaarde Tiago Monteiro tegenover onze collega's van het Britse vakblad "Autosport".

"Overstap is groot"
De afgelopen maanden was Buurman zoals bekend actief in de Superleague Formula, In Doebai zit hij komend weekeinde voor het eerst sind de zomer weer in een GP2-bolide. "Ik sprak met Andreas Zuber, die ook beide rijdt, en die vertelde dat de overstap wel groot is", aldus Buurman. "Het wordt komend weekeinde dus best lastig, zeker omdat we maar een half uurtje vrije training hebben en dan al gelijk de kwalificatie, maar ik ben fit en goed in vorm, en ik ben volop gemotiveerd om er iets goeds van te maken!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet