DTM

DTM: Mercedes-Benz test op Zandvoort, dag 2

dtm_zvt_12

Op vrijdag zette Mercedes-Benz de tweedaagse test met de twee DTM-auto's op Circuit Park Zandvoort voort. Opnieuw kwamen coureurs Jamie Green en Gary Paffett in actie. In tegenstelling tot eerdere berichten kregen geen andere coureurs de gelegenheid om de testen, ondanks het feit dat Mercedes-Benz-junior Renger van der Zande op donderdadgmiddag wel even op Zandvoort kwam kijken, zoals hij zelf al had aangekondigd. Dat er heel wat bij zo'n test komt kijken, bleek wel uit het materiaal dat in het rennserkwartier stond opgesteld: drie volledige racetrucks van het Mercedes-Benz-fabrieksteam HWA, één trailer met banden van de exclusieve DTM-bandenleverancier Dunlop, twee crewbusjes van HWA en nog de nodige personenauto's.

Tekst: Chris Schotanus en René de Boer
Foto's: Essay Produkties/Chris Schotanus

dtm_zvt_6
Gary Paffett in actie met de auto van Jamie Green...

Mercedes-Benz werd zowel dit jaar als vorig jaar tijdens de DTM-races op Zandvoort duidelijk verslagen door Audi. De 4,3 kilometer lange baan in de duinen aan de Noordzeekust schijnt de A4 beter te liggen dan de C-Klasse. Vandaar dat Mercedes-Benz al direct na afloop van het DTM-weekeinde in juli vroeg naar mogelijkheden om op Zandvoort te kunnen testen.

dtm_zvt_13
...en Green rijdend met de auto die het afgelopen seizoen werd bestuurd door Gary Paffett.

dtm_zvt_7

Wintertests in de autosport worden vaak in aangename oorden als Spanje of Portugal gehouden. Op Zandvoort was het de afgelopen twee dagen nat en met een temperatuur van rond de vier graden ook niet erg warm. Niettemin reden de Mercedes-coureurs gestaag hun ronden en hielden de teamleden het aan de pitmuur uit.

dtm_zvt_9

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet