Porsche Cups

Porsche Supercup: Porsche 911 voor Jeroen Bleekemolen

bleekemolen_porsche_essen_1
Supercup-kampioen Jeroen Bleekemolen neemt de sleutels in ontvangst van Supercup-manager Jens Walther

Niet op de Essen Motor Show, waar Porsche evenals de meeste andere fabrikanten dit jaar geen stand heeft, maar in de showroom van het Porsche Zentrum Essen kreeg de kampioen in de Porsche Mobil1 Supercup 2008, Jeroen Bleekemolen, de prijs overhandigd die traditioneel hoort bij het winnen van de titel in deze sterk bezette merkencup, een gloednieuwe Porsche 911 Carrera. Bleekemolen kreeg in Essen de sleutels van zijn nieuwe aanwinst overhandigd van Jens Walther, die namens Porsche AG verantwoordelijk is voor de organisatie van de Supercup.

Tekst: René de Boer
Foto's: Ulli Upietz/Porsche AG

De nieuwe Porsche 911 Carrera van Jeroen Bleekemolen is uitgevoerd in de kleur Carrerawit en voorzien van speciale Porsche Design-striping zoals de VIP-auto van Porsche in de Supercup. Het opschrift op de portieren laat aan duidelijkheid niets te wensen over: "Champion 2008", staat erop. Met 345 pk komt Jeroen Bleekemolen bepaald geen vermogen tekort. Net als de raceauto's in de Supercup is ook deze uitvoering voorzien van de bijzonder krachtige en lichte keramiek-remschijven PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake). 

Blikvanger in de showroom
Voorlopig staat de opvallende Porsche Carrera nog even als blikvanger in de showroom van het Porsche Zentrum Essen, waarmee Bleekemolens kampioensteam Jetstream Motorsport officieel samenwerkt. "Ik kreeg inderdaad de sleutels en de papieren mee, dus ik had er zo mee naar huis kunnen rijden, maar ik was met de auto naar Essen gekomen, dus dat was wat lastig", vertelde Bleekemolen in Essen aan AUTOSPORT.NL. "Nu blijft hij dus nog even in Essen staan."

bleekemolen_porsche_essen_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet