Diversen

Internationaal: Warming-up verreden als voorbereiding op laatste series

Vandaag wordt na de warming up nog één sessie met series verreden en vinden de herkansingen plaats. De warming up werd echter 20 minuten uitgesteld als gevolg van het noodweer van vannacht. Het kwam met bakken water uit de hemel, wat er voor zorgde dat de complete tweede bocht onder water stond. Met pompen werd het water uiteindelijk verwijderd. In de eerste sessies kon er niet serieus gereden worden door de vochtige baan, maar diende de training voornamelijk voor het droog rijde van de baan.

Junioren
De Junioren waren opgesplitst in groep A+D en B+C. Hoewel de baan – vooral in de eerste sessie – nog erg glad was besloten veel rijders naar buiten te gaan. Dylan Lahaye besloot echter binnen te blijven. Al glijdend ging de Brit Edward Brand met een tijd van 1.07.504 aan kop van zijn groep. Peter Hoevenaars klokte een zevende tijd, Milan Dontje een 15de. De rappe Belg Jewell werd 3de. In de tweede groep gingen de tijden al flink naar beneden, de baan van La Conca staat erom bekend dat deze snel droogt. Kay van Kemenade klokte de snelste tijd in de eerste sector en werd met een 1.04.00 tweede achter Aavo Talvar. Axel van de Burgt werd 9de.

Senioren
Martin Pierce was de rapste in de eerste groep Senioren. Curfs was beste Nederlander met een 7de tijd terwijl Hannes van Asseldonk als 15de over de streep kwam. Indy Dontje nam de gok om op regenbanden naar buiten te gaan, dit pakte verkeerd uit en Dontje kwam enkele ronden later weer binnen. Michael Cool had vandaag meer snelheid gevonden en noteerde een keurige vijfde positie. Joey van Splunteren was de enige Nederlander in de tweede groep en werd negende.

DD2

De Canadees Pier Luc Ouellette was met 49.983 ruim snelste in de eerste DD2 groep. In de tweede groep, waar de Japanner Kazuki Nishibayashi een tijd noteerde die nog eens drie tiende sneller was, noteerde Maik Barten een 8ste positie voor de snelle Dennis Kroes. Beuvink was in het begin van de sessie op de eerste positie te vinden maar viel later terug naar een elfde plek.

De series zijn zojuist begonnen. Het is een stuk warmer vandaag in La Conca, maar hier en daar flinke bewolking.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet