DTM

DTM: Mercedes-Benz test op Zandvoort, dag 1

dtm_zvt_1_480

Exact vier maanden en twee weken na de DTM-race van dit jaar op Circuit Park Zandvoort reden er vandaag weer 480 pk sterke bolides uit de prestigieuze Duitse toerwagenserie op het 4,3 kilometer lange circuit in de duinen. Ditmaal echter alleen Mercedessen. Het merk uit Stuttgart heeft vandaaf en morgen het circuit afgehuurd om te testen ter voorbereiding op het seizoen 2009. Twee AMG Mercedes C-Klasses kwamen vandaag in actie, bestuurd door de beide Britse coureurs Jamie Green en Gary Paffett. Morgen testen ook nieuwe rijders die wellicht aanspraak kunnen maken op een DTM-zitje bij Mercedes-Benz voor volgend jaar.

Tekst: René de Boer
Foto's: Essay Produkties/Chris Schotanus

dtm_zvt_4_480

Zoveel spannends valt er aan de auto's niet te zien, afgezien van een grote antenne voor het verzenden en ontvangen van de telemetriegegevens voorop de C-Klasse in DaimlerBank-uitmonstering, die vandaag op Zandvoort werd bestuurd door Jamie Green.

dtm_zvt_2_480

Met de auto waarmee Jamie Green het afgelopen seizoen reed, kwam nu Gary Paffett in actie. Het is inmiddels nagenoeg zeker dat de Brit, die in 2005 de kampioenstitel in de DTM won, na twee seizoenen met een "Jahreswagen" volgend jaar weer terugkeert in de gelederen van het HWA-fabrieksteam, waar hij weer de beschikking krijgt over actueel materiaal.

dtm_zvt_3_480

De baan was op Zandvoort vandaag vrijwel de gehele dag nat, waardoor de serieuze jacht op snelle tijden onmogelijk was. Rond 15.00 uur werd het testprogramma voor de dag afgesloten. Morgen wordt de test voortgezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet