Formule 2

GP2: Renger van der Zande: "Ik rijd in ieder geval in Doebai, daarna zien we wel"

renger_macau
Renger van der Zande (hier in Macau, waar hij geïnterviewd wordt door RTL GP)

"Het enige dat ik weet is dat ik in Doebai rijd. Daarna zien we wel verder", zegt Renger van der Zande als AUTOSPORT.NL hem confronteert met het bericht dat hij de resterende races in de GP2 Asia-serie voor het Trust Team Arden zal uitkomen. Dat bericht werd vanmorgen verspreid door de website van het toonaangevende Britse weekblad "Autosport". Volgens die bron zou Van der Zande vanaf het komende raceweekeinde in Doebai, volgende week, de plaats innemen van de Fin Mika Mäki. "Ik rijd in ieder geval in Doebai, voor de rest weet ik nog van niets", aldus de Nijmeegse coureur.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


"Als je in de GP2 zit, is het natuurlijk wel zo dat er van alles kan gebeuren, soms zelfs zonder dat je daar zelf invloed op hebt. Kijk maar naar wat er met Yelmer is gebeurd", zegt Van der Zande, die daarmee mogelijke nieuwe ontwikkelingen niet uitsluit. Aanstaande maandag vertrekt hij naar Doebai, waar hij zijn racedebuut met een GP2-auto zal maken. "Lastig is dat we maar een half uur vrije training hebben en dan direct de kwalificatie ingaan. Dat is natuurlijk niet erg veel, want ik heb maar twee keer eerder met een GP2-auto gereden, vorig jaar een keer en dit jaar een keer. Meer niet. Vandaar dat ik zeker van het begin van het weekeinde niet al teveel verwacht, maar in de race kan ik me vaak goed verbeteren, dus daar hoop ik dan maar een beetje op."

"DTM? Alleen met Mercedes!"
Een ander gerucht meldde onlangs dat Van der Zande in contact zou zijn met het Audi-klantenteam Futurecom TME voor een mogelijke deelname aan de DTM. Dat verhaal wees Van der Zande resoluut van de hand. "Ik behoor tot de Mercedes-familie en als ik DTM ga doen, dan is dat met Mercedes en met niemand anders!" Van der Zande is op dit moment onderweg naar het Circuit Park Zandvoort, waar het Mercedes-Benz-DTM-team vandaag en morgen test.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet