IndyCar

IRL: Robert Doornbos: ‘In december een IRL-test in Amerika’

a1gp2008_adam_7
Robert Doornbos op het Amsterdamse Rembrandtplein: Foto: Marc Kok

Naast deelname aan de Superleague Formula en de A1GP kijkt Robert Doornbos ook naar Amerika. De Rotterdamse coureur gaat in december waarschijnlijk testen voor een topteam uit de IRL.

Op zijn eigen website gaat Robert Doornbos in op de vraag hoe het met zijn IRL-plannen staat. Doornbos vertelt in december op een oval te kunnen testen met het team waarvoor hij volgend jaar ook zou kunnen racen. Lodewijk Varossieau van GR8 Industries werkt daar hard aan.

Scherp
"Hopelijk kunnen we rond de kerst dan een contract aankondigen’’, meldt Doornbos op zijn site. "Met de huidige economische situatie moet echter zowel het team als ik wat water bij de wijn doen, hopelijk komen we dan tot een mooie deal. Het wordt een spannende maand en ik zorg ervoor dat ik scherp ben voor als die test er komt. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren. Het belangrijkste is nu dat ik succesvol word op het hoogst haalbare niveau en voor nu is dat de IRL.’’ De test staat voor 8 en 9 december gepland op het circuit van Homestead, Miami. Dat zou de eerste keer worden dat Doornbos op een oval rijdt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet