Formule 1

Formule 1: Ecclestone: ‘Nieuw medaillesysteem komt er in 2009’

bernie_ecclestone_f1

Bernie Ecclestone verwacht dat zijn nieuwe medaillesysteem om vanaf 2009 de wereldkampioen Formule 1 te bepalen, zeker wordt ingevoerd. Het onlangs al geopperde plan, dat het oude vertrouwde puntensysteem moet vervangen, wordt binnenkort door de FIA behandeld.

Tekst: Marc Kok

Medailles
Bernie Ecclestone wil vanaf 2009 F1-podiumklanten niet meer met 10, 8 en 6 punten belonen maar met een gouden, zilveren en bronzen medaille. Degene die aan het eind van het seizoen de meeste gouden plakken heeft veroverd, is de champ. Volgens deze regels zou dit jaar niet Lewis Hamilton (5 zeges in 2008) maar Felipe Massa (6 overwinningen) tot F1-koning zijn gekroond.

‘Teams blij’
Volgens Ecclestone zijn de teams happy met zijn plan. "Het hele idee om het nieuwe systeem te komen, komt omdat ik er schoon genoeg van heb om met mensen te praten over waarom er in de Formule 1 zo weinig wordt ingehaald’’, vertelde Ecclestone vandaag in Londen. "Als ik als coureur nu tweede lig, goed voor 8 punten, en ik krijg slechts twee puntjes meer door de koploper in te halen, neem ik niet zo snel dat risico. Maar als straks bepalend is wie de meeste gouden medailles heeft, dan moet ik wel voor de eerste plaats gaan en zal ik ook echt inhalen.’’
 
Kanttekening Jordan
Overigens heeft voormalig F1-teambaas Eddie Jordan het idee van Ecclestone als onzin bestempeld. Volgens Jordan zijn er grotere problemen binnen de Formule 1 dan het issue rond inhalen. Jordan wijst onder meer op de noodzakelijke kostenbeheersing binnen de populaire raceklasse.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet