Superleague Formula

Superleague Formula: Debutant James Walker wint laatste race (kort)

James Walker rijdt op Jerez zijn eerste kilometers in de auto van Borussia Dortmund, maar net als Paul Meijer eerder deed debuteert hij sterk. Hij won de allerlaatste race en is daarmee de achtste verschillende racewinnaar in de twaalf races die er dit seizoen in de Superleague Formula gereden zijn.

Hoewel bij de start Alessandro Pier Guidi de Galatasaray auto ongelooflijk de sporen geeft en per ronde bijna drie seconden wegloopt op zijn achtervolgers houdt Walker het hoofd koel. Dat loont uiteindelijk, want op zeker moment is Guidi de langzaamste auto op de baan. Zijn enorme voorsprong verdwijnt als de sneeuw die hier in Nederland valt voor de Spaanse zon en wanneer Walker zich meldt aan de staart van Guidi spint de Galatasaray bolide en moet hij zijn drie achtervolgers voorbijlaten. Een zekere podiumplaats verandert zo in de teleurstellende vierde plek die niets oplevert.

Max Wissel van FC Basel maakt een slecht moment mee als hij met zijn voorwiel het achterwiel van de Olympiacos auto raakt. Hij wordt gelanceerd, vliegt met de voorwielen omhoog tientallen meters door de lucht om vervolgens, nauwelijks afgeremd, vol frontaal de banden in te gaan. Gelukkig weet hij zelf snel uit de auto te komen, maar de impact heeft bij hem toch het nodige teweeggebracht, getuige het feit dat hij ondersteund en naar zijn maag grijpend wordt weggeleid.

Omdat de kampioen na de eerste race al bekend was waren de ogen in deze race voornamelijk gericht op de kandidaten voor het vice-kampioenschap. Yelmer Buurman, Robert Doornbos en Adrian Valles begonnen qua punten gelijk en wisten dus dat zij elkaar in de gaten moesten houden. Dat deden ze zeer goed, want na de pitstops reden zij precies achter elkaar in het middenveld. Yelmer Buurman had de touwtjes in handen, want door de reversed grid opstelling reed hij van dit trio aan kop.

Adrian Valles wist zijn rode Liverpool auto echter langs de rood-witte PSV wagen te manouvreren en dus zag het er slecht uit voor beide Nederlanders. Valles viel echter uit en omdat Doornbos niet de power had om aan te vallen is Yelmer Buurman de vice-kampioen in de Superleague Formula 2008.

Uitslag race 2 Superleague Formula Jerez
1. James Walker (BVB Borussia Dortmund )
2. Antonio Pizzonia (Corinthians)
3. Davide Rigon (Beijing Guoan)
4. Alessandro Pier Guidi (Galatasaray SK)
5. Franck Perera (AS Roma)
6. Ryan Dalziel (Rangers FC)
7. Bertrand Baguette (Al-Ain)
8. Graig Dolby (RSC Anderlecht)
9. Yelmer Buurman (PSV)
10. Robert Doornbos (AC Milan)


Eindstand klassement Superleague Formula 2008
1 Beijing Guoan, 413
2 PSV Eindhoven, 337
3 AC Milan, 335
4 Liverpool FC, 325
5 AS Roma, 307
6 RSC Anderlecht, 303
7 FC Porto, 277
8 Galatasaray SK, 277
9 Corinthians, 264
10 Sevilla FC, 262
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet