DTM

DTM: Nieuws in het kort De nieuwe Audi A4 voor de DTM 2005


  • Audi heeft de eerste testsessie afgelegd met de wedstrijdauto voor het seizoen 2005 (foto). Hoewel de fabrikant uiterst geheimzinnig blijft over de precieze locatie, mag ervan worden uitgegaan dat dit het circuit van Almeria in Spanje was. Tom Kristensen en regerend DTM-kampioen Mattias Ekström reden met de nieuwe A4 DTM. "De auto ziet er agressief uit en voelt agressief aan", aldus Kristensen. Tegelijkertijd testten Christian Abt en nieweling Frank Stippler met een A4 van het afgelopen seizoen.


  • De geplande DTM-race in Moskou gaat dit seizoen niet door. Eind december werd met veel aplomb een stratenrace in de Russische hoofdstad aangekondigd, maar de lokale organisatoren bleken niet in staat om op tijd de gevraagde maatregelen te nemen. Vooral op het punt van de veiligheid van het circuit konden niet de gewenste toezeggingen worden gedaan. Vandaar dat Viktor Kiriyanov, hoofd van de Moskouse organisatie, verzocht om uitstel. In 2006 gaan de Russische initiatiefnemers het opnieuw proberen.


  • Vanwege het wegvallen van de DTM-race in Moskou (zie boven) is de kalender van het kampioenschap opnieuw gewijzigd. Als vervangende locatie is het circuit van Brno in Tsjechië aangewezen, maar daar stond voor de datum van Moskou, 26 juni, al een ander evenement gepland. Brno staat nu voor 5 juni op de DTM-kalender, terwijl de oorspronkelijk voor die datum aangekondigde race op het circuit van Oschersleben nu is verschoven naar 26 juni.


  • Diverse bronnen in Duitsland en Groot-Brittannië melden dat MG nu definitief met twee auto's gaat deelnemen aan de DTM 2005. Naar verluidt zal tuner Zytek Engineering zelf de beide MG ZT 260's gaan runnen. Als mogelijke rijder wordt Timo Scheider genoemd, terwijl ook de namen van de beide Britse oud-Formule 1-coureurs Johnny Herbert en Mark Blundell circuleren.


  • Tekst: Albert Landman
    Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet