Formule 1

Formule 1: Bernie Ecclestone wil totaal andere bepaling wereldkampioen

massa_regen

Felipe Massa won dit jaar zes Grote Prijzen, Lewis Hamilton 'slechts' vijf. Als Bernie Ecclestone zijn nieuwe plannen reeds in 2008 had doorgevoerd, was niet de Brit maar de Braziliaan tot wereldkampioen Formule 1 uitgeroepen.

Als het aan Mister Formula 1 Bernie Ecclestone ligt, gaat het puntensysteem in de Formule 1 drastisch veranderen. De Britse bobo wil in de toekomst het aantal F1-zeges laten bepalen wie de wereldkampioen wordt. Ecclestone wil eigenlijk geen punten meer uitdelen, maar de topdrie per GP belonen met gouden, zilveren en bronzen medailles. Wie aan het einde van het seizoen de meeste gouden plakken heeft verzameld, is de nieuwe 'champ'.

Meer spektakel
Het idee krijgt brede steun, stelt Bernie Ecclestone. In december wil hij zijn idee aan de FIA overhandigen. Het doel is dat formule 1-rijders meer voor de winst gaan rijden in plaats van berekenend voor de punten te gaan. "Iedereen begrijpt de gouden, zilveren en bronzen medaille. Zo werkt het bijna in iedere sport'', vertelde hij aan de krant The Times. Door de voorgenomen maatregel wil Ecclestone dat de coureurs het publiek op meer inhaalacties en derhalve meer spektakel trakteert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet