Formule 1

Formule 1: Giedo van der Garde: ‘Met een grote grijns achter het Renault-stuur’

giedo_renaultf1-test

Giedo van der Garde heeft gisteren in Barcelona zijn eerste testdag met het Formule 1-team van Renault afgesloten. De World Series by Renault-kampioen reed ’s ochtends enkele installatieronden, maar kwam na de lunch echt serieus in actie en reed uiteindelijk 32 ronden op het Catalaanse circuit. Giedo was na afloop erg lovend over het team en kan niet wachten om vandaag verder te testen.

Tekst en foto: PR

"Ik ben natuurlijk erg dankbaar dat ik deze kans van het ING Renault F1-team heb gekregen", zei hij. "Renault is een mooi team met een uitgebreide historie in de sport en het is een eer om voor ze te mogen rijden. Ik zat de eerste paar ronden dan ook met een grote grijns achter het stuur. Vandaag stond vooral in het teken van het kennismaken met de auto, we hebben geen bijzondere dingen getest. Ik reed met de slicks en tegelijk heel weinig downforce, omdat dat vanaf volgend jaar verplicht is in de Formule 1."

Goede eerste dag
Giedo spinde in de middag een keer van de baan, maar de auto was amper beschadigd en hij kon daarna al vrij snel zijn weg weer vervolgen. "Dat hoort er soms bij. Het gaspedaal van de auto stond afgesteld op Nelson Piquet en die gebruikt zijn rechtervoet heel anders dan ik. Dat gaat het team vannacht hopelijk aanpassen, dus dan heb ik dinsdag wat minder overstuur. Al met al was het een zeer goede eerste dag en dinsdag gaan we gewoon weer verder."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet