Formula Renault 2.0

Div: Nederlandse invasie in Duits Formule Renault veld

Het Duitse Formule Renault veld was afgelopen weekend neergestreken op het TT Circuit Assen. Voor enkele Nederlandse Formule Renault coureurs een ideale mogelijkheid om een race met ‘de Duitsers’ mee te doen. Helemaal gezien het feit dat de volgende twee races om het Nederlands Formule Renault kampioenschap plaatsvinden op het Drentse circuit.

Tekst: Sander Dorsman - Foto's: www.racefotos.nl

 beru3

Naast de drie coureurs van het team van Frits van Amersfoort, was ook MP Motorsport met Bas Lammers aanwezig. Evenals Ron Marchal en Start Racing Team coureur Mervyn Kool. Een welkome Nederlandse inbreng in het toch ook magere Duitse deelnemersveld.

Tijdens de twee kwalificatiesessies op zaterdag is het Bas Lammers die indruk maakt en zich op een goede derde en vijfde positie weet te nestelen. Renger van der Zande, een reguliere deelnemer binnen het Duitse kampioenschap, behaalt een vierde en derde startplek. Het is echter drama voor MP Motorsport wanneer een gedeelte van de auto vlam vat na een technisch probleem. Bas Lammers weet de auto ongeschonden te verlaten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet