Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: Alain Menu wint race 1, Yvan Muller kampioen


Yvan Muller, die duidelijk sneller is, probeert in de vierde ronde bij Mandarin Rydell in te halen, maar de Zweed verdedigt zijn lijn. Muller moet naar de buitenkant en wordt op zijn beurt bijna door Huff ingehaald, maar weet toch nog zijn positie vast te houden. Bij Dona Maria komt Muller er wel voorbij, terwijl Rydell duidelijk een probleem heeft, want hij valt in een flink tempo terug en komt aan het eind van de ronde de pits binnen.

Na vijf ronden leidt Menu voor Priaulx, Muller, Huff, Farfus, Gené, Tarquini, Larini, Thompson en Porteiro. Tom Coronel is dertiende. Jaap van Lagen duikt voor het eerst op de eerste pagina van de tijdwaarneming op, hij is negentiende. In de zesde ronde komen Van Lagen en Aoki met elkaar in botsing bij Lisboa in de strijd om de 18e plaats. Coronel haalt Monteiro in en is daarmee twaalfde.

Het BMW-Team Italy-Spain kent in de zevende ronde pech: Porteiro raakt de vangrails bij Lisboa, Zanardi strandt bij San Francisco. Coronel komt de pits in met een lekke linker voorband. Ondertussen heeft Priaulx het gat naar Menu een flink stuk kleiner gemaakt. Bij het ingaan van de laatste ronde is het verschil tussen de beide slechts 0,712. Farfus heeft Huff ingehaald en is daarmee vierde.

macau_race1_coronel_480
Tom Coronel was bloedsnel, maar een lekke band wierp hem terug

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet