Supercar Challenge

DSC: Jaaroverzicht Dutch Supercar Challenge zondag op SBS6

a1gp_avdh_start

De Dutch Supercar Challenge kende afgelopen seizoen zijn succesvolste seizoen uit het bestaan van de klasse. Met overvolle startvelden werd er in de verschillende divisies een spannende titelstrijd geleverd tussen de coureurs, die pas werd beslist tijdens de SLAM!FM Finaleraces op het TT-circuit van Assen. Alle hoogtepunten van afgelopen seizoen zijn samengevoegd in het Dutch Supercar Challenge jaaroverzicht, dat in twee delen uitgezonden gaat worden door SBS6.

Tekst en foto’s: PR

De DSC had afgelopen seizoen een enerverend jaar. Zo voerde Martin Short met zijn Mosler MT900 een felle strijd tegen onder andere Equipe De Graaff/Ribbens om het kampioenschap van de GT-divisie. En wat te denken van de strijd tussen de Porsche 997 GT3 van onder andere Henk Thuis en Michael Donovan tegen de Renault Megane Trophy’s van Carworld Motorsport, die zich pas in het laatste weekend gewonnen gaven.

marcos_euser

Spannend
In de Supersport II-divisie was de strijd ook lang spannend. Hier ging het tussen de BMW 1-serie van Pieter van Soelen en de SEAT Léon SuperCopa’s van de gebroeders Monster en Milko Tas, waarbij laatstgenoemde door technische problemen helaas niet altijd aan de finish kwam. In de Sport I-divisie bezweken John van der Voort en Peter Claassen pas in de laatste race aan de druk van de Lotus-coureurs. Hier ging de titel naar de Belg Luc de Cock, maar waren ook Van der Voort/Claassen, Jan van der Kooi en Onno van Rheenen dicht bij de titel. In de Sport II-divisie stond alles in het teken van Spirit Racing, waarbij het vooral de vraag was welke van de drie Clio’s de titel voor zich op ging eisen. Uiteindelijk bleek Rob Nieman de sterkste man, voor teamgenoten Erik Buys en Frank Bédorf.

SBS6
Alles van afgelopen seizoen nog een keer herbeleven? Stem dan komende zondag rond de klok van 12:00 uur af op SBS6 voor het eerste deel van het DSC jaaroverzicht. Volgende week, op zondag 23 november, volgt deel twee van het jaaroverzicht. Mis het niet!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet