Diversen

Div: Michael Schumacher deelnemer ‘Race of Champions’

race_of_champions

Op 13 en 14 december wordt in het beroemde Londense Wembley stadion weer de ‘Race of Champions’ verreden waarmee het autosportjaar 2008 min of meer officieel wordt afgesloten. Tijdens dit spectaculaire autosportevenement treden de beste autocoureurs uit diverse autosport disciplines in een regelrechte confrontatie tegen elkaar in het strijdperk. Coureurs als Michael Schumacher, Sebastien Loeb, Mark Webber, Jenson Button en David Coulthard zullen diverse auto’s besturen waaronder de KTM X-Bow.

Tekst en foto: PR

Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland: “KTM is ontzettend verheugd dat de KTM X-Bow één van de auto’s is waarmee deze toprijders in een spectaculaire tweekamp zullen strijden voor een miljoenen publiek. Formule coureurs als Schumacher, Webber en Button aan het stuur van de KTM die het op moeten nemen tegen ‘s werelds beste rallyrijder Sebastien Loeb. Dat levert spektakel op in onze bolides en ik verwacht dat de X-Bow uitstekend geschikt is voor het parcours in de Wembley arena.”

X-Bow
Voorafgaand aan de Race of the Champions maakten organisatoren Michelle Mouton en Fredrik Johnsson nader kennis met de X-Bow van KTM. “De X-Bow is een spectaculaire nieuwe sportwagen, die in niets op een andere auto lijkt”, verklaart Fredrik Johnsson, president ROC: “Ik ben heel erg blij de KTM te kunnen verwelkomen tijdens ons evenement want deze auto zal ongetwijfeld een extra dimensie geven aan The Race of Champions.”

GT4
De KTM X-Bow is door de FIA gehomologeerd om mee te kunnen doen aan de GT4 European Cup. En in het eerste jaar heeft de X-Bow al direct opzien gebaard door met Christopher Haase aan het stuur de Sports Light class van het GT4 kampioenschap te winnen. Met de Audi TFSi motor, die 240 pk levert, accelereert de 790 kilogram wegende X-Bow van 0-100 km/u in slechts 3,9 seconden. Dankzij de open cockpit kunnen de toeschouwers de wereldvermaarde coureurs achter het stuur aan het werk zien tijdens hun kronkelende tocht door Wembley.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet