Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL en BRL Light maken indruk op Nürburgring (Lang)



BRL Light, wie pakt Van Kalmthout?

Ook in de BRL Light ging de overwinning naar de man op pole-position. In de trainingen was het Gaby Uljee die nog in de buurt van Van Kalmthout kon blijven, maar toen zij met remproblemen naast de baan schoot was het verzet gebroken en breidde de leider zijn voorsprong gestaag uit.

 vandenbroek

Achter hem sloten André van den Broek en Leo Kemmer aan en in diezelfde volgorde kwamen ze over de meet.
“Op het moment dat Gaby wegviel kon ik meteen een gat slaan naar de rest. Het gat bleef toen ongeveer continu hetzelfde, tot ik midden in de race ineens een grote voorsprong pakte. Toen was het gat zo groot dat ik kon consolideren en mijn materiaal kon sparen.”

André van den Broek verklaarde dat het plotselinge gat zíjn schuld was. “Ik kon aardig bijblijven, maar toen maakte ik in één ronde een aantal grote fouten. Toen heb ik maar genoegen genomen met de tweede plaats.”

 brl_strijd
Veel strijd bij de BRL-Light

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Door zijn overwinning van zaterdag, mocht Jeroen Bleekemolen ook op zondag weer vanaf de eerste startplaats vertrekken en wederom wist hij deze plaats te behouden in de eerste bocht. In tegenstelling tot de dag ervoor wist Bleekemolen zijn voorsprong echter niet uit te bouwen, want halverwege de race zat Donny Crevels op de achterbumper van Bleekemolen.

 achterbumper

Het gat bleef echter net te groot voor Crevels om een serieuze aanval te wagen, waardoor Bleekemolen voor de tweede keer dit weekend de lauwerenkrans kreeg omgehangen. “In het begin kon ik wegrijden, maar toen ik bij de langzamere Lights kwam kon Crevels weer bijkomen. Ik had het één rondje erg moeilijk, maar toen kon ik weer wegrijden. Ik dacht dat ik de overwinning wel binnen had, maar het werd toch nog even benauwd.”

 podium_zon

Met twee tweede plaatsen en tweemaal de snelste ronde was Donny Crevels dit weekend dé uitdager van Jeroen Bleekemolen. “Ik kwam eigenlijk net een rondje tekort om een echte aanval te doen. Twee tweede plaatsen zijn niet slecht, maar de volgende race ga ik alleen maar voor de overwinning.

 zon_close
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet