Benelux Racing League

BRL en BRL Light maken indruk op Nürburgring (Lang)

 publiek2245_zat

Voor maar liefst 179.000 toeschouwers heeft de Elf Benelux Racing League tijdens de Truck Grand Prix op de Nürburgring voor de tweede maal bewezen dat het een geweldige raceklasse is. Met een prachtig vol veld, gevechten om elke positie en een vleugje controverse kreeg de raceklasse een staande ovatie van de vele, vooral truckgekke, Duitse toeschouwers. De overwinning in de BRL-V6 ging tweemaal naar Jeroen Bleekemolen, in de BRL Light ging Marijn van Kalmthout tweemaal met de eer strijken.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Vreemde eend in de bijt

Mensen die dit weekend over de BRL-paddock liepen, keken vreemd op toen ze daar de naam van Jürgen van der Goorbergh op één van de bolides zagen staan. ’s Lands beste motorcoureur was er op uitnodiging van Harry Maessen en zal naast het afgelopen raceweekend ook tijdens het komende weekend tijdens de Zolder Super Prix meedoen.

 2275_jurgen

Tot frustratie van enkele andere coureurs kon hij ook nog aardig meekomen in de subtop. Van de 21 BRL V6-coureurs eindigde Van der Goorbergh tweemaal als elfde.
“De overstap van de motor naar de auto is niet zo’n probleem, andersom is een heel ander verhaal”, relativeerde Van der Goorbergh zijn prestaties. “Bovendien lijkt de BRL V6 wat betreft het rijden erg veel op een motorfiets.”

Overmacht
Tijdens de vrije training op vrijdag leek er niemand in staat om Jeroen Bleekemolen het leven zuur te maken. Met ogenschijnlijk gemak trainde Bleekemolen zich naar de eerste plek, met een voorsprong van bijna anderhalve seconde op Donald Molenaar. Op de dertiende plaats en op 3,5 seconde wees niets er op dat regerend BRL V6 kampioen Donny Crevels degene zou zijn die het Bleekemolen moeilijk zou gaan maken.
Met de kwalificatie voor de boeg verwachtte Bleekemolen de pole-position dan ook wel even te gaan halen, maar uiteindelijk moest de man uit Aerdenhout nog tot het uiterste gaatje gaan voor de pole. Pas in de laatste minuten van de sessie wist hij de tijd van Crevels te verbeteren, het gat was echter nog geen drietiende van een seconde. Leider in het kampioenschap Jeroen Reijntjens werd derde.

 marijn_5279

De baas

In de BRL Light ging de pole-position naar Marijn van Kalmthout. In de vrije training van de vrijdag had hij nog bijna een seconde achterstand op de snelste Light-coureur, Gaby Uljee. In de kwalificatie was van Kalmthout Uljee echter de baas, met eveneens een gat van nog geen drietiende.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet