V8 Supercars

V8 Supercars: Hattrick voor Jamie Whincup in Desert 400

Met drie overwinningen in de V8 Supercar-series in Bahrein lijkt Jamie Whincup met nog twee weekends te gaan een stap dichter bij de titel gekomen te zijn. De Triple 8 Vodafone Ford-coureur drukte afgelopen weekend duidelijk zijn stempel op het V8 Supercarweekend in Bahrein.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ford Australia/Supercheap Auto

whincup_desert_400
Jamie Whincup behaalde voor het Triple 8 Vodafone Team een fraaie hattrick in Bahrein

Jamie Whincup verstevigt leiding in V8 Supercarkampioenschap
Jamie Whincup en Ford domineerden Gulf Air 400 in Bahrein volkomen. De Triple Eight Vodafone-coureur kon de eerste twee wedstrijden afgelopen weekend gemakkelijk op zijn naam schrijven. Alleen in de derde wedstrijd moest Whincup strijd voeren voor de overwinning. Hoewel Whincup de leiding stevig in handen heeft maken ook merkgenoten Craig Lowndes(eveneens Triple 8) en Mark Winterbottom nog kans evenals HRT-coureur Garth Tander, die eigenlijk de grootste verliezer dit weekend was. Een 14e 11e, en 23e plek waren zijn deel. Voor Holden niet echt om over naar huis te schrijven dus. In de eerste wedstrijd werd Tander door Mark Winterbottom aangetikt, in de tweede wedstrijd leek hij niet echt over snelheid te beschikken en in laatste race van het weekend was hij in een aanrijding met teamgenoot Mark Skaife betrokken. In de eerste wedstrijd werd Tander het slachtoffer van Lowndes en Todd Kelly, die beiden de HRT Holden Commdore aantikten. Tander: “Ze reden gewoon bij mij binnen. Ik heb er geen moeite dat ik ingehaald word, maar ze mogen wel wat ruimte geven en wat beleefder zijn toch.”

Topweekend Russell Ingall
Van de Holden-afvaardiging deed veteraan Russell Ingall het uitstekend. In de tweede wedstrijd zette de V8 Supercar veteraan Whincup aanvankelijk behoorlijk onder druk. Ingall: “Eigenlijk had hij in de tweede race alles te verliezen en ik had toch wel gedacht dat hij iets voorzichtiger zou racen. Geen sprake van, hoewel hij voor het kampioenschap gaat en ik niet bood hij voldoende tegenstand. Andere racers hadden gewoon voor de punten gegaan. Ik vond dit erg goed.”

russell_ingall
Russell Ingall deed het uitstekend voor Holden in de woestijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet