A1GP

A1GP: Pole position voor Team Ierland en Groot-Brittannië

De rommelige kwalificatiesessies voor de A1 Grand Prix op het Chinese circuit Chengdu zijn goed verlopen voor Adam Carrol en Danny Watts. Carrol zette zijn groene Ierse bolide op de eerste startplek voor de sprintrace van zondag. Danny Watts deed dat, bij zijn debuut, voor de hoofdrace names Groot-Brittanië.

Tekst: Maarten Overdijk

Dat het korte, bochtige en ook nog eens hobbelige circuit in Chengdu een harde kluif kan zijn voor de coureurs werd ook tijdens de kwalificatie. Team Italië eindigde de eerste sessie in de grindbak, hetgeen zoveel vertraging opleverde dat het tweede kwalificatiesegment werd geschrapt. Team Frankrijk schoot naast de baan tijdens de laatste kwalificatiesessie. Dit tot grote teleurstelling van de Franse teamleiding, want de tussentijden toonden dat Nicolas Prost op weg was naar een super tijd.

Robert Doornbos begon zijn A1GP avontuur sterk door tijdens de kwalificatiesessie voor de sprintrace de tweede positie op te eisen. In de strijd om een startplek voor de hoofdrace kwam hij echter niet verder dan een ietwat teleurstellende achtste positie. De andere mannen met Nederlandse affiniteit stelden teleur. Chris van der Drift behaalde voor de sprintrace een acceptabele achtste positie, maar start de hoofdrace morgen als vijftiende. Ho Pin Tung start de sprintrace als achttiende en de hoofdrace als zeventiende.

A1GP China – Chengdu
Startopstelling Sprintrace
1. Ierland
2. Nederland
3. Zwitserland
4. Groot-Brittannie
5. Portugal
6. Frankrijk
7. Zuid-Afrika
8. Nieuw-Zeeland
9. India
10. Monaco
11. Australië
12. Brazilië
13. Libanon
14. Maleisië
15. Italië
16. USA
17. Mexico
18. China
19. Indonesië
20. Korea

A1GP China – Chengdu
Startopstelling Hoofdrace
1. Groot-Brittannië
2. Ierland
3. Portugal
4. Zwitserland
5. Zuid-Afrika
6. Maleisië
7. Monaco
8. Nederland
9. Australië
10. Brazilië
11. USA
12. Frankrijk
13. Libanon
14. Mexico
15. Nieuw-Zeeland
16. India
17. China
18. Indonesië
19. Italië
20. Korea

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet