DNRT

DNRT: Team Bleekemolen wil prolongatie titel in Winter Endurance Kampioenschap

480_107_michael.jpg

Zaterdag 8 november gaat op Circuit Park Zandvoort het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009 van start. Uiteraard staan ook de Winterkampioenen van afgelopen seizoen, Michael Bleekemolen, Kees Bouhuys en Jürgen Albert, weer aan de start. Zij komen tijdens de 500 kilometer lange slijtageslag in actie met een Porsche GT3 van het Sotrax Albert Motorsport Team.

Tekst en foto's: PR

Vorig seizoen wist Michael Bleekemolen na een spannende finalerace het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Met een Porsche 997 GT3 nam hij het op tegen aansprekende auto’s als de Saker Sportscar, Marcos Mantis, BMW 320i WTCC en BMW M3 GTR. Het Winter Endurance Kampioenschap trekt naast de fraaie bolides doorgaans ook vele grote namen aan; zo prijken de namen van Jan Lammers, Allard Kalff, Tim en Tom Coronel regelmatig op de deelnemerslijst. En ook Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen rijden komend seizoen ongetwijfeld een race bij het Sotrax Albert Motorsport Team.

480_team_bleekemolen.jpg

Op herhaling?

Michael Bleekemolen: “Ik heb het vorig jaar tijdens het Winterkampioenschap ontzettend naar mijn zin gehad bij Sotrax Albert Motorsport. Het is een gezellig team met een stel prima monteurs. En het behalen van het kampioenschap smaakte bij ons naar meer, dus we gaan het dit jaar nogmaals proberen. Maar echt makkelijk zal het niet worden want er rijden een aantal behoorlijk snelle mannen mee.”

Slijtageslag
De races in het Winter Endurance Kampioenschap staan bekend als slijtageslag voor zowel mens als machine. Hectische taferelen vinden plaats in de pits, waar de teams zo snel mogelijk hun pitstops proberen af te werken. Tijdens de races dient elk team minimaal drie pitstops met rijderswissel uit te voeren. Daarnaast zullen op sommige momenten de auto’s moeten worden voorzien van nieuwe banden en extra brandstof. De druk is daardoor niet alleen hoog bij de coureurs, maar ook bij de teamleden. Bij veel wedstrijden kwam het bij het vallen van de vlag aan op slechts enkele seconden die met een pitstop zomaar verspeeld hadden kunnen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet