DNRT

DNRT: Zandvoort 500 openingsrace Winter Endurance Kampioenschap

wek_zandvoort500_vooraf

Na de spectaculaire Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, maken coureurs en monteurs zich op voor de Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009. Op zaterdag 8 november nemen meer dan veertig equipes deel aan de slijtageslag over 500 kilometer.

Tekst: PR
Foto: Chris Schotanus (Essay Produkties)

Het Winter Endurance Kampioenschap kent met ingang van de Zandvoort 500 een nieuwe divisie indeling. Divisie 1 zal voortaan open staan voor de snelle toer- en GT auto’s met meer dan 3000cc. Divisie 2 herbergt bolides waarbij de cilinderinhoud tussen de 2000 en 3000cc zit. Alle toerwagens met een cilinderinhoud lager dan 2000cc ziet men terug in Divisie 3. De laatste klasse, Divisie 4, staat beter bekend als de Diesel-klasse en biedt voor deelnemers uit de Volkswagen Endurance Cup en Toerwagen Diesel Cup een fraai racepodium. Maximaal 59 auto’s kunnen per evenement van start gaan en elke coureur met een EU-licentie mag deelnemen aan de serie.

Fraaie deelnemerslijst
Ondanks dat op de racedag zelf zich nog vele equipes inschrijven, is de voorlopige deelnemerslijst uiterst fraai te noemen. Zo zullen twee DNRT V8 Silhouettes deelnemen in Divisie 1. Zij zullen daar tegenstand ondervinden van enkele Porsche 997 GT3’s, de inmiddels beruchte Saker Sportscar en de rappe Renault Mégane Trophy. Daarnaast maakt de imposante Audi C-R8 GT3 haar opwachting. Winterkampioen Michael Bleekemolen is ook weer van de partij en zal samen met Sebastiaan Bleekemolen, Kees Bouhys en Jürgen Albert uitkomen in een Porsche GT3 van het Sotrax Albert Motorsport team.

Divisie II
Divisie II wordt momenteel bezet door onder andere de BMW 325 Compact, BMW 130i, BMW M3 en de Porsche 911 Carrera RS. In divisie III verschijnen bekende cupauto’s aan de start, zoals de Renault Clio Sport. Divisie IV wordt sterk bezet door een groot aantal deelnemers uit de Toerwagen Diesel Cup. Zowel de BMW 120d, Volkswagen Golf TDI, SEAT Ibiza Cupra en de Honda Civic 2,2i-cTDi verschijnen aan de start.

Programma
Het programma vangt op zaterdag 8 november aan om 9.30 uur met de vrije training. Een uur later krijgen alle equipes twintig minuten de tijd om de snelste tijd op de klokken te zetten om de beste startpositie voor de race te verkrijgen. De race start om 12.00 uur en telt een lengte van 116 ronden. Afhankelijk van neutralisaties zal de wedstrijd omstreeks 16.15 uur worden afgevlagd.

Gratis toegang
Tijdens de Zandvoort 500 hebben alle racefans gratis toegang tot het duinterrein. Voor het rennerskwartier en het pitsdak bedraagt de entree € 12,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang tot de paddock. De overige races van de Dutch Winter Endurance Series zijn gratis te bezoeken. Voor alle wedstrijden op Zandvoort is parkeren achter hoofdtribune mogelijk voor € 7,00 per voertuig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet