Formule 3

Formule 3: Chris Maliepaard showt talent met Carlin op Snetterton

maliepaard_f3_snetterton

Omdat de international class auto’s in de container staan om naar Macau te gaan, heeft Chris Maliepaard dinsdag en woensdag getest in een Carlin National Class F3 op Snetteron.

De weersomstandigheden waren zeer goed, droog en zonnig maar wel koud. De teamgenoot van Maliepaard was Henry Surtees, de zoon van de legendarische coureur en meervoudig wereldkampioen op twee en vier wielen. Surtees had onlangs nog een race gewonnen op het circuit van Donington met de auto waar hij deze dagen mee ging testen.

Wennen
Maliepaard moest even wennen aan de auto en de lange tijd die nodig was om voldoende warmte in de banden te krijgen. Met de eerste set nieuwe banden op dinsdagmiddag liet Maliepaard een tijd noteren die maar 0,5 seconde langzamer was dan zijn teamgenoot. Het team was zeer tevreden met het feit dat Maliepaard zijn eerste nieuwe set banden gelijk had weten te benutten.

Tegenslag
Woensdag begon de dag met tegenslag, na vijf rondes stopte de motor er mee. De professionaliteit van Carlin werd bewezen doordat ze Maliepaard binnen twee en half uur weer op de baan hadden met een verse motor in de bolide. De nieuwe banden na de lunchpauze brachten een rondetijd van 1.01.7 hiermee was Maliepaard sneller dan zijn teamgenoot en maar een halve seconde langzamer dan de snelste international class auto op de baan.

Onder de indruk
Steve Hollman als hoofdverantwoordelijke van Carlin was sterk onder de indruk van de prestaties van Maliepaard. Volgens hem was er maar één ding waar we ons druk om moesten maken: het bij elkaar krijgen van het benodigde budget voor volgend seizoen. 'Your son is very quick' was het eenvoudige commentaar.

‘Fantastisch’
Maliepaard: "Het waren twee heerlijke dagen om met zo’n professioneel team te werken. Twee monteurs per auto en iedere rijder een eigen engineer, dat werkt gewoon fantastisch! Het kostte even moeite om te wennen aan de nieuwe auto en banden, maar na een paar stints was ik op snelheid en na bestudering van de data heb ik ook de laatste gaatjes kunnen dichten. Met de tweede set nieuwe banden was ik gelijk sneller dan mijn teamgenootje die dag en daarmee heb ik voldoende laten zien om een goede indruk achter te laten bij de teambazen die op Snetterton aanwezig waren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet