Superleague Formula

Superleague Formula: Pech en geluk voor de Nederlanders. Zeges voor Beijing Guoan en FC Porto

Het Superleague weekend in Vallelunga stond in het teken van pech en geluk voor de Nederlanders. Robert Doornbos en Yelmer Buurman pakten punten, maar de pechduivel sloeg zowel voor Robert Doornbos als Paul Meijer behoorlijk toe.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s Superleague Formula

gommendy_vallelunga
Gommendy zorgde voor spektakel in Vallelunga.


Paul Meijer grootste pechvogel
Paul Meijer die bij zijn debuut in de Superleague Formula enorm veel indruk maakte, kon dit weekend als de grootste pechvogel bestempeld worden. De Nederlander arriveerde vanmorgen op het circuit met zijn hand verwikkeld in een mitella. De Nederlander brak zijn pols en is voor vier weken uitgeschakeld/ “Jerez is over drie weken en wij moeten maar afwachten hoe het gaat. Het is natuurlijk nogal teleurstellend. Ik probeerde de auto nog uit de vangrail te houden maar één van de wielen raakte het uiteindelijk toch nog waardoor het stuur ronddraaide|.” Als vervanger van Meijer werd Dominick Muermans ingezet. Muermans nam gisteren aan de rookie-test deel en deed het in de tweede wedstrijd uitstekend. Hij eindigde als achtste. De Sf-organisatie stelde het team van Al Ain een reserve-auto ter beschikking waarvan de shakedown door SF testcoureur Bruce Jouanny werd gedaan.

Podium en Pech voor Robert Doornbos
Hoewel Robert Doornbos de eerste wedstrijd als tweede beëindigde was hij in de tweede race één van de grootste pechvogels. Direct bij de start van de tweede wedstrijd ging Tuka Rocha over de auto van Doornbos heen en nam bij zijn vervaarlijke luchtreis diens landgenoot Antonio Pizzonia mee. Voor AC Milan een teleurstellend resultaat. In de eerste wedstrijd voerde het team van Robert Doornbos een fantastische pitstop uit. Doornbos: “Tot aan mijn stop pushte ik tot het uiterste en zat zowat in de versnellingsbak van de FC Liverpool-auto. Ik wist dat als we een goede stop maakten ik er voorbij kon komen, maar toen ik in mijn outlap was zag ik Davide al aankomen. En eigenlijk gebeurde er hetzelfde als in Estoril. Ik probeerde de deur dicht te houden maar ik moest hem ruimte geven want anders waren wij er allebei af gegaan. Het is natuurlijk fantastisch om voor AC Milan in Italië op het podium te staan.”

Derde zege Rigon
In de eerste wedstrijd nam Adrian Valles voor FC Liverpool aanvankelijk de leiding, maar moest door een slechte stop veel inleveren. Valles kreeg tot overmaat van ramp ook nog te kampen met een wegzakkende oliedruk en viel naar de negende plek terug.. Daardoor kwamen Davide Rigon en Robert Doornbos aan de kop. Rigon kon na Donington Park en Zolder zijn derde SF zege dit seizoen boeken. Winnaar Davide Rigon: “Hier wilde ik werkelijk winnen omdat wij in Estoril een probleem hadden toen de auto erg snel was. En hier had ik een erg goede auto en als het mogelijk is probeer ik te winnen. Robert was nog op koude banden toen ik hem passeerde en ik pushte erg hard, maar alles verliep prima.” Alessandro Pier Giudi boekte op zijn thuiscircuit voorGalatasaray een prachtige derde plek op zijn thuiscircuit. Pier Giudi: “Dit is fantastisch . Ik moet het team enorm bedanken want op de grid hadden we nog een versnellingsbakprobleem wat snel opgelost werd.. Die auto was fantastisch gedurende de wedstrijd evenals de pitstop.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet