Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Slecht weekend Jaap van Lagen

Het derde Renault World Series evenement was een thuiswedstrijd voor het Franse automerk. Krap een week na de Formule 1 wedstrijd op Magny Cours, kregen de Franse autosportliefhebbers op het circuit van Le Mans wederom een Renault
feest voorgeschoteld. Een bomvol raceprogramma, een prachtige airshow van de Patrouille de France en een groot concert, zorgden voor een hoog 'O La La' gehalte onder het massaal toegestroomde publiek.


Tekst: Sander Dorsman

World Series FR 3.5

Voor Jaap van Lagen begint het weekend slecht. Tijdens een gele vlag situatie gedurende de vrijdagtraining weet Van Lagen ternauwernood aan een crash met Giorgio Mondini te ontsnappen en komt op het gras terecht. Voor de wedstrijdleiding voldoende aanleiding om Van Lagen te diskwalificeren voor de eerste kwalificatietraining en de eerste race. Teamgenoot Gommendy beleeft betere tijden en passeert bij de start Markus Winkelhock. Na een safety car situatie behoudt Gommendy de leiding. De wedstrijdleiding grijpt echter in.
Nadat zij geconcludeerd hebben dat Gommendy te vroeg van zijn startplaats is vertrokken, wordt hij naar binnen gehaald voor een drive-through penalty. De rest van de race kent een weinig spectaculair verloop en Winkelhock kan onbedreigd naar de overwinning rijden.

Tweede race
Robert Kubica begint de tweede race vanaf pole position, terwijl Jaap van Lagen de race vanaf een elfde positie mag aanvangen. Will Power doet zijn naam eer aan door als leider door de eerste bocht te gaan. Achter hem komt Van Lagen in aanraking met Pagenoud, waardoor nog 3 auto's uit de strijd geramd worden. Na een safety car situatie van drie ronden komen de eerste pitstops in zicht. Jaap van Lagen tracht met zijn beschadigde bolide om de snelste rondetijd in de race te noteren. In die opzet slaagt hij, waarna hij de pits opzoekt om zijn auto definitief in de box te stallen. Wederom een nulresultaat voor de Nederlander. Voorin het veld behoudt Will Power de leiding en pakt zijn eerste overwinning in de World Series.

Uitslag race 1 World Series FR 3.5
01. M. Winkelhock, 19 ronden in 28:55.264
02. D. La Rosa op 8,100
03. R. Kubica op 8,641
04. W. Power op 9,692
05. E. Salignon op 10,631

Uitslag race 2 World Series FR 3.5
01. W. Power, 27 ronden in 40:58.950
02. R. Kubica op 1.446
03. C. Flemming op 3.378
04. E. Salignon op 3.998
05. M. Winkelhock op 6.801
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet