Supercar Challenge

DSC: Team Divitec Racing finisht twee keer in Assen na crash in Zandvoort


assen_het_regende_hard_700x525

Regen op zondag
De zondagrace betekende een primeur voor Carlo Kuijer: hij had nog niet eerder met de Opel Astra een regenrace gereden. Bovendien had Kuijer niet in de regen getraind op vrijdag, in tegenstelling tot de concurrentie. "Dat was wennen in de eerste paar ronden. De start was hectisch, met oprukkende GT-deelnemers vanuit het achterveld. Maar na twaalf ronden kreeg ik opnieuw technische problemen toen de versnellingsbak bleef steken in de derde versnelling bij start/finish. Ik heb toen van alles geprobeerd, zoals de auto uitzetten en aanzetten tijdens het rijden. Pas een hele ronde later, toen ik eigenlijk de pits in wilde gaan, kon ik weer schakelen. Toen ben ik doorgereden."

Tijdverlies in de pits
Bij de verplichte pitstop bleef de versnellingsbak opnieuw steken, nu in neutraal. "Toen heeft de hoofdengineer handmatig de eerste versnelling ingeschakeld. Drie bochten later deed ook de computer het weer en kon ik zonder problemen naar de finish rijden. Maar we hadden toen wel veel tijd verloren en meer dan een dertiende plaats zat er niet in, ondanks snelle rondetijden." Kuijer reed de zevende snelste rondetijd.

Bewogen seizoen
Einde van een bewogen seizoen, met veel tegenslagen, pech maar toch ook kleine successen. Kuijer denkt met plezier terug aan het raceweekend in Oschersleben, waar het team de beste seizoensprestatie neerzette met een vierde plaats. En tijdens de zaterdagrace van de Rizla Racing Days in Assen reed Team Divitec Racing rondelang aan de leiding voor de uitval. Kuijer: "We hebben veel geleerd dit seizoen. We hebben nu iets staan wat goed is in de basis. We kunnen nu stappen vooruit maken. We kijken uit naar het volgende seizoen!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet