Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer ziet niks, maar is wel de kampioen (lang)


Race 2: De ontknoping van het spannende seizoen 2008
De allerlaatste Finalerace van de dag is die van de Formido Swift Cup, waar Sandra Douma en Jeroen den Boer nog een spannende strijd om de titel mochten uitvechten. De belangen zijn nog groot in de laatste heat en dat met een onervaren veld. Het was dan ook een goede beslissing van de wedstrijdleiding om het veld in de regen - terwijl reeds de duisternis over Zandvoort valt - van start te laten gaan van achter de safetycar.

480_finish_774

Safetycar voert het lampjeslint aan
De start is zoals gehoopt veilig en iedereen behield zijn positie. Douma en Den Boer bleven dus op hun zesde en zevende positie rijden, waarmee Den Boer kampioen zou zijn. Eerste uitvaller was Tim van Gog. De nummer drie spinde in het Scheivlak van de baan en eindigde diep in de grindbak. Hierdoor wonnen de achtervolgers een plaatsje, maar een foutje van Jeroen den Boer kostte hem weer een plaatsje aan Suzanne Jager.

480_douma_4055

Douma wil naar voren
Sandra Douma had nu dus een bufferplaatsje op Jeroen den Boer, maar Douma wilde meer. Zij zat te azen op haar voorligger Peter Schreurs, maar ook Suzanne Jager zat goed in haar vel en zij pakte de nummer vijf. Nu zaten Douma en Den Boer weer achter elkaar, al heeft de ‘lady driver’ wel een gaatje.

480_schothorst_8896

Schothorst jaagt op de leiding
In race 1 kon Hans Bos een flink gat slaan naar zijn gevolg, maar in de tweede race wist Pieter Schothorst de aansluiting te vinden bij zijn voorganger. Schothorst had vier seconden voorsprong op Langeveld en zat op de staart van leider Bos. Pieter Schothorst hoefde zelf niet in actie te komen want de leider ging zelf de fout in. Bos schoot even van de baan en verloor gelijk de aansluiting. Leider Schothorst had nu drie seconden voorsprong.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet