Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer ziet niks, maar is wel de kampioen (lang)


Foutje Dekker kost een plaats
Marcel Dekker maakte in ronde vier een klein foutje op het natte asfalt. Omdat het veld van de Swift Cup zo dicht bij elkaar zat, schoot Pieter Schothorst er meteen voorbij en ook Sandra Douma dook in het gat. Dekker wist echter dat Douma wegens het kampioenschap niet al te veel risico’s wilde lopen en hij maakte zich breed. Douma besloot wijselijk even een stapje terug te doen en gewoon haar vijfde plaats te behouden. Een ronde later kwam de mogelijkheid er weer voor Douma en nu greep ze haar kans wel en pakte de vierde rang. Marcel Dekker was de grote pechvogel, want hij viel helemaal terug.

480_spin_dekker_8717
Foto: Dirk van Zon

Rechtstreekse strijd om kampioenschap
Jeroen den Boer had het erg moeilijk op de natte eerste Finalerace en hij werd ernstig opgejaagd door Pieter Schothorst. De 16-jarige Schothorst bleef geduldig en wachtte op zijn kans, die er kwam in de Tarzanbocht. De aanvaller remde erg laat, maar net op tijd om de bocht te halen en de tweede plaats over te nemen. Zo kwam er de strijd tussen de twee titelpretendenten; Douma opende gelijk de aanval op haar concurrent Den Boer. Tot genoegen van Den Boer buitte Tim van Gog deze strijd uit en passeerde hij Douma. Toen de oprukkende Van Gog ook Den Boer verschalkte, konden de twee titelkandidaten weer samen vechten; dit keer om plaats vier.

480_groep_achter_133

Controle
Douma opende op haar beurt weer de aanval op Den Boer, maar de twee kwamen licht met elkaar in aanraking. Douma dreigde de auto te verliezen, maar ze behield de controle en kon weer verder. Zij werd echter ook weer flink opgejaagd door Niels Langeveld. Sassenheimer Langeveld opende de aanval in de Tarzanbocht en was uiteindelijk bij de Hunzerug Douma voorbij. Net als Van Gog even daarvoor wist ook Langeveld na Douma al snel Jeroen den Boer te passeren, waardoor Den Boer en Douma alweer samen konden gaan knokken. Vervolgens mengde Peter Schreurs zich in de strijd door Douma te passeren. Vervolgens kon de opvallend gele bolide van Peter ook Jeroen den Boer voorbij flitsen. Van deze actie wist Douma eindelijk te profiteren. Zij pakte met nog twee ronden te gaan haar concurrent Den Boer.

480_langeveld_2862

Strijd om plaats drie
Behalve tussen de twee titelkandidaten werd er ook hevig gevochten om plaats drie. Daar lag Tim van Gog, maar Niels Langeveld leek sneller dan zijn voorganger. Langeveld opende de aanval, maar Van Gog verdedigde zich met hand en tand en wist Langeveld weer terug te verwijzen naar de vierde stek. Inmiddels was de laatste ronde aangebroken en werd Van Gog geholpen door de man met de zwart wit geblokte vlag.

480_bos_actie_1389

Hans Bos naar riante zege
Aan kop kwam de leiding van Hans Bos niet meer in gevaar. Hij had een ruime voorsprong opgebouwd van zo’n tien seconden. Pieter Schothorst was uit de problemen gebleven doordat achter hem zo hard werd gevochten. De zwaarbevochten derde plaats was voor Tim van Gog. Niels Langeveld piste net buiten de podiumpot. Vijfde werd de sterk racende Peter Schreurs, voor Sandra Douma die haar concurrent Jeroen den Boer achter zich hield en de strijd om het kampioenschap naar een climax zal brengen in de allerlaatste Finalerace.
 
480_douma_denboer_2867
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet