Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeroen den Boer ziet niks, maar is wel de kampioen (lang)

480_koplampen_8977

De slotrace van het spannende Formido Swift Cup-seizoen was net een tunnel met zwart licht aan het eind. Maar dat kon voor Jeroen den Boer de pret niet drukken. Want na de regenwedstrijd die in het pikkedonker eindigde, bleek de Wijzonol Rhesus-coureur de titel met slechts drie puntjes verschil voor de neus van Sandra Douma te hebben afgesnoept. "Het was een apart slot van een apart seizoen in een superleuke cup’’, aldus de blije kampioen.


480_kampioen_4217

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra en Tim Böhme

480_drietal_3181

De grote vraag tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort was: Wie wordt in de Formido Swift Cup de opvolger van kampioen Steve Kirsch. Met 159 punten was Jeroen den Boer op voorhand dé favoriet, al was de achterstand van Sandra Douma (155) minimaal. In theorie konden ook Hans Bos (132), Karel Verspaget (127) en Marcel Dekker (122) nog de titel grijpen. Er waren in het slotweekeinde per rijder immers nog 44 punten te verdienen.

480_douma_training_9560

Snelle start Sandra Douma
De kwalificatie op zaterdag 25 oktober was dus van een bijzonder groot belang. Van de kampioenskandidaten was Sandra Douma al vlot op dreef. In haar eerste vliegende ronde klokte ze met een rappe 2:07,951 direct een supersnel rondje. Tijden onder de 2:08 komen in de Formido Swift Cup immers niet al te vaak voor. De Friezin zette dan ook meteen de toon en stond voorlopig op P1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet