Supercar Challenge

DSC: Martin Short kampioen 2008 met Mosler


480_dsc_assen_100
Overleg tussen Rob van der Zwaan en Dick Kvetnansky

Rob van der Zwaan moest trouwens opgeven in de pits met een haperende versnellingsbak. Arjan verscheen zondag helemaal niet aan de start vanwege een kapotte koppakking. Na de podiumplaats van zaterdag was het een seizoensafsluiting die als een nachtkaars uitging voor de Audi’s van Brinkmann Motorsport. Volgend jaar weer een kans voor het kampioensteam van 2007.

480_dsc_assen_xbow

Een opvallende nieuwe aanwezige in de DSC op Assen was KTM met de X-Bow. Dennis Retera bestuurde de fraaie oranje bolide en eiste in de stromende regen zelfs een hoofdrol voor zich op. Hij wist met zijn KTM X-Bow de tweede race in de Dutch Supercar Challenge winnend af te sluiten. Een betere primeur had KTM zich niet kunnen wensen. In de paddock presenteerde KTM Nederland de X-Bow in GT4 uitvoering.

Op zaterdag reed Retera, uitkomend voor het KTM-fabrieksteam, zijn X-Bow op het circuit van Assen naar een goede vijfde plaats. In de tweede race op zondag liet hij zich in de open wagen niet kennen door de regen en reed de X-bow naar de zege in zijn klasse. Leider in de wedstrijd Kees Kreijne kon in zijn Aston Martin Vantage de KTM sportscar niet achter zich houden.

480_dsc_assen_lotus

In de Sport 1-divisie was Jan van der Kooi in zijn Lotus oppermachtig. Hij won met veel overmacht zowel de race op zaterdag als op zondag. De strijd om het kampioenschap kende in de Sport I-divisie een verrassend verloop. Zuiderbuur Luc de Cock stelde zondags, ondanks een defecte ruitenwisser, in de stromende regen met een tweede plek zijn kampioenstitel veilig.

480_dsc_assen_pod_sp2

In de klasse Sport II liet Rob Nieman zich tot kampioen kronen en flankeerden zijn teamgenoten Erik Buys en Frank Bédorf hem op het podium. De coureurs van Spirit-racing toonden zich op het circuit van Assen opnieuw oppermachtig aan de rest van het deelnemersveld.

"Afgelopen winter hebben we met het hele team keihard gewerkt. Aan de pk/gewicht verhouding, aan het onderstel en nog veel meer. Nu paste hij precies binnen de grenzen van het reglement. Onze auto had simpel gezegd “een sterk totaalpakket”, verklaarde Nieman de overmacht. Die overmacht was ook te zien aan het eindresultaat. Van de twaalf gereden wedstrijden won Nieman er elf. Dit resulteerde in de titel voor Nieman. Vlak daarachter eindigde Buys. Op gepaste afstand volgde Bédorf. Zijn auto bezat enkele specificaties niet die zijn teamgenoten wel hadden.

480_dsc_assen_721

Compliment 2008
Het DSC-GT seizoen 2008 kwam daarmee tot een regenachtig einde in Assen. Eerst even genieten van een winterslaap en dan gaat alle energie weer gericht worden op seizoen 2009. Nog nooit was het DSC deelnemersveld zo gevarieerd, met zelfs een aparte Mosler Challenge. En nooit eerder waren er zo veel verschillende winnaars. Een compliment waard aan het adres van de DSC organisatie onder leiding van Dick van Elk, die er dit jaar weer zo’n succes van maakten!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet