Supercar Challenge

DSC: Martin Short kampioen 2008 met Mosler


480_dsc_assen_699

En Cor Euser? Hij werd keurig derde. Gehinderd door een los zittende bodemplaat aan de achterzijde van de Marcos kon Euser zijn race wel vervolgen, maar de eerste plaats zat er niet meer in. Vanwege het slepende, krijsende geluid van de bodemplaat op het asfalt, hoorde je de Marcos al van ver aankomen. Weer eens iets anders dan het typerende donkere gegrom van de Marcos-krachtbron. Na de pitstops wist Martin Short te finishen op de achtste plaats, ondanks dat hij in de Ramshoek nog een keer spinde. Toch victorie voor de Mosler-rijder!

480_dsc_assen_883

De gele Etec-Viper van Robbert de Graaff en Philippe Ribbens reed zijn eigen race. Strak sturend op een vierde plaats probeerden ze zo veel mogelijk punten te behalen, in een ultieme poging om Short in het kampioenschap nog voorbij te steken. Helaas, hun kampioenschapsdroom ging als een nachtkaars uit. Volkomen onverwacht begaf de motor het. De betrouwbaarheid van de Viper liet hen deze keer in de steek, ondanks de zorg van de monteurs van Racing for Holland.

Orde op zaken
Ondanks hun pech gingen De Graaff/Ribbens op zondag weer vol tegenaan. De fraaie najaarszon had inmiddels plaatsgemaakt voor regen. Soms heel veel regen! Dit erbarmelijke weer weerhield de Etec-Viper er niet van om naar de tweede plaats te rijden, alle eerdere tegenslag van zich afschuddend.

De andere man die orde op zaken stelde was Cor Euser. Net als zaterdag ging hij de strijd aan met Martin Short en in de elfde ronde greep Cor de koppositie. Die stond hij niet meer af en sloot daarmee zijn pechvolle DSC-seizoen af met een welverdiende overwinning. Net zoals hij in april het seizoen begon op de Nürburgring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet