Supercar Challenge

DSC: Martin Short kampioen 2008 met Mosler


480_dsc_assen_1022

Nadat Short toch voorbij Euser was gegaan, wist Rob van der Zwaan zich tussen de twee kemphanen op de tweede plaats te nestelen. Hun strijd duurde voort, maar na de rijderswissel moest de Audi de kopgroep laten gaan. Dick Kvetnansky kon het hoge tempo niet bijbenen en al in de eerste bochtencombinatie na de rijderswissel werd hij door diverse deelnemers ingehaald. De vrijdag ervoor had hij voor het eerst kennisgemaakt met de bloedsnelle Audi TT en het Drentse circuit, maar in de stromende regen kun je niet veel rijervaring opdoen. In het dagelijkse leven is de Slowaak eigenaar van het K1 sportwagenproject, dat in de paddock bij iedere DSC raceweekend wordt tentoongesteld door Van Leeuwen Recycling en Brinkmann Motorsport.

480_dsc_assen_967

Stuivertje wisselen
Na de pitstops zagen we ineens de andere Audi het veld aanvoeren, de blauw witte auto met broer Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek. Ardi startte de auto en reed hem vlekkeloos naar voren. Arjan handhaafde zich na de rijderswissel uitstekend, tot in de laatste ronde. Bij het insturen van Strubben spinde hij.

480_dsc_assen_966

De rode Mosler van Ian Flux was ook naar voren gekropen en hij kaapte de overwinning weg voor de neus van Arjan van der Zwaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet