Supercar Challenge

DSC: Martin Short kampioen 2008 met Mosler

480_dsc_assen_332

De Slam FM Finaleraces te Assen waren een geweldige afsluiting van een spectaculair DSC-seizoen. Zaterdagmiddag werd het kampioenschap beslist in de GT divisie: Martin Short werd DSC-kampioen 2008! Naar eigen zeggen zijn eerste kampioenschap in zijn 20 jarige loopbaan als autocoureur. Een geweldige prestatie van de Engelsman met de dit jaar in de DSC debuterende Mosler MT 900.

Tekst en foto´s P.O.V. en PR

480_dsc_assen_1055

Grandioos gevecht
Het ging allemaal niet vanzelf. Onder een gezellige najaarszon startte zaterdagmiddag het veld en ontstond er een megacrash. Rene Wijnen in de witte Renault Megane Trophy was de hoofdrolspeler. Zijn auto werd bij de start zwaar beschadigd, rijder ongedeerd. De safety car verscheen 15 minuten lang in de baan om de brokstukken van de baan te laten verwijderen door de marshalls. Daarna barstte het geweld los.

480_dsc_assen_879

Cor Euser pakte de leiding met zijn pk-monster, de Marcos LM 600 en werd onder druk gezet door Martin Short. Ervaren rot Euser liet zich echter niet van de wijs brengen en er ontstond een fraai gevecht om de kop. Bovendien wist ook Rob van der Zwaan bij het duo aan te haken, met zijn rood-witte Audi TT. Rob vormde een gelegenheidsduo met de Slowaak Dick Kvetnansky en startte vanaf pole position. Deze startplaats kon hij niet direct omzetten in een eerste plaats , maar toch wist hij zich te mengen in de strijd om de koppositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet