Diversen

SEAT Léon Supercopa: Seizoen Dillon Koster abrupt ten einde

In de eerste wedstrijd ondervond Koster de hevige competitie in de Duitse merkencup, maar desondanks werd de Nederlander als negende geklasseerd. “De competitie is hier echt heel heftig,” legde hij uit. “Er rijden in deze klasse veel jonge jongens mee die er heel serieus mee bezig zijn, hele dagen in de sportschool zitten en leven van de autosport. Ik was in de openingsronde iets te lief en verloor twee plekken. Ik heb daarna een gevecht om de negende positie kunnen volhouden. Door een zware crash van Heiko Hammel werd de wedstrijd drie ronden voor het einde afgevlagd. Ik ben tevreden met de negende plek.”

Tijdens de tweede en laatste race van het seizoen, maakte Koster een serieuze klapper mee in een snelle rechterbocht van de Hockenheimring. In een gevecht met Wolfgang Klein raakte de oranje Sartorius SEAT in onbalans en kwam met een ongekende snelheid in een betonnen muur tot stilstand.

“Ik had een goede start en ging voorbij aan Damian Sawicki”, vertelde Koster. “Halverwege de wedstrijd kwam ik wat langzaam uit de Spitzkehre en daardoor kwam Wolfgang Klein naast me. In de bocht daarna werd ik naar binnen gedrukt, en dat is niet de lijn die je daar moet rijden. De achterkant van de auto stapte weg. Toen ik de auto bijna weer in het juiste spoor had, kwam ik op het gras terecht en raakte met hoge snelheid de muur. De data-analyse heeft uitgewezen dat de impact gebeurde bij 185 km/u! Ik werd ontzettend hard door mekaar geschud en moest ter controle naar het ziekenhuis, maar gelukkig heb ik er geen letsel aan over gehouden. Ik heb wel overal pijn: in m’n nek, rug en hoofd. De schade aan de auto is groot, maar we hebben gelukkig nu de winter de tijd om de auto weer op te bouwen. Ondanks dat je het seizoen niet op deze manier wilt afsluiten, heb ik een positief gevoel aan het seizoen overgehouden. Ik kijk nu alweer uit naar 2009, waarin ik samen met SEAT Team Sartorius weer uit zal komen in de Supercopa. Ik wil de monteurs van Madeno bedanken, omdat ze afgelopen weekend een heel goede auto voor me neergezet hebben!”

Uitslag DTM finale 2008, Hockenheimring (D)

SEAT Léon Supercopa Race 1
1. Nicki Thiim, 10 ronden in 18 min 51,100 (145,679 km/u)
2. Christoffer Nygaard op 1,676 seconden
3. Thomas Marschall op 2,739 seconden
9. Dillon Koster op 12,158 seconden

SEAT Léon Supercopa Race 2
1. Nicki Thiim, 13 ronden in 24 min 29,009 (145,719 km/u)
2. Christoffer Nygaard op 0,521 seconden
3. Fredy Barth op 6,670 seconden
Uitgevallen: Dillon Koster

Eindstand SEAT Léon Supercopa seizoen 2008
1. Nicki Thiim 265 punten (kampioen)
2. Jimmy Johansson 191 punten
3. Christoffer Nygarad 181 punten
15. Dillon Koster 28,5 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet