BMW 130i Cup

Bas Schothorst kampioen Samsung BMW 130i Cup (lang)


480_tim_2228

Tegenstellingen
De tegenstellingen binnen het Coronel McGregor team konden niet groter zijn. “Onhandig, maar dit hoort bij autoracen”, reageerde Tim Coronel op de uitglijder van zijn teamgenoot. Tim stond nog maar drie punten achter Bas.

480_tim_blij_1200

Voor de familie Coronel was de feestvreugde compleet. Tom, de tweelingbroer van Tim, won enkele uren eerder een WTCC-race in Japan. “Het is een beetje een Coronel-dag”, reageerde Tim.

480_verheul_1192

Jan Joris Verheul had het niet gemakkelijk. Hij ‘verloor’ zijn auto twee keer bijna bij het opkomen van het rechte stuk. “Bij de start raakten Tim en ik elkaar, daardoor had ik een probleem met de stand van het linkervoorwiel”, analyseerde hij het probleem. Desondanks kwam hij als tweede over de finish. “Het was een heerlijke race. Iedere ronde was ik in gevecht. Ik kon Tim wel bijhouden, maar niet passeren.”

480_sanders_2243

Bertus Sanders kon het tempo niet bijhouden vanwege technische problemen. “Een band liep langzaam leeg.”

480_bernhard_1182

Bernhard van Oranje kampioen
Mickey Bertram reed een sterke race, tot hij te laat remde en via de grindbak van de Tarzanbocht zijn race moest vervolgen. Daardoor viel hij terug tot achter Bernhard van Oranje. De klassementsaanvoerder in de BMW Drivers Trophy kwam als eerste in het klassement voor minder ervaren rijders over de finish. “Ik had een erg slechte start”, aldus Bernhard. “Ik wist dat ik kampioen zou zijn als ik voor Luuk Glansdorp zou eindigen. Ik zag Luuk met een lekke band terugvallen. Vanaf dat moment heb ik niet meer gepusht en heb ik op heel houden gereden.”Bernhard eindigde op een mooie vijfde plaats algemeen.

480_bertram_1180

Mickey Bertram mocht op het tweede treetje van het podium plaatsnemen, met op de derde plaats Pieter Christiaan van Oranje. “We gaan een feestje bouwen”, reageerde ‘PC’ op de officieuze titel van zijn broer. Zelf was hij minder tevreden over zijn race. “Ook ik had een slechte start. Later kwam ik even naast de baan terecht, daarna was ik de aansluiting kwijt.”

480_nagel_spin_8627
Toine Nagel is even de weg kwijt in de S-bocht
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet