BMW 130i Cup

Bas Schothorst kampioen Samsung BMW 130i Cup (lang)


Kostbaar foutje
Bas Schothorst reed de beste totaaltijd tijdens de beide kwalificatietrainingen van de Samsung BMW 130i Cup. Bertus Sanders mocht in de eerste race naast de klassementsaanvoerder starten, gevolgd door de Ekris-teamgenoten Mickey Bertram en Duncan Huisman. Tim Coronel en Jan Joris Verheul vertrokken vanaf de derde startrij.
Na de onder zonnige omstandigheden verreden tijdtrainingen werd de eerste race op een nat Circuit Park Zandvoort verreden.

480_schothorst_2166

Bas Schothorst nam bij de start meteen de kop, met in zijn kielzog Bertus Sanders. Dit duo kon al in de eerste ronde iets weglopen, met dank aan Mickey Bertram, die na een goede start de rest van het veld iets ophield.

480_26okt08-581
Flink wat duwwerk in de Tarzanbocht

Schothorst leek op weg naar de zege en misschien ook wel de titel, tot hij in de derde ronde van de weg gleed en in het grind vastliep. Hij bleef hierdoor met lege handen achter. “Ik kwam met mijn linkervoorwiel even in het gras terecht. Toen gleed ik heel lullig het grind in. Ik kan alleen mezelf de schuld geven”, aldus Bas.

480_sanders_1183

Sanders nam de kop over, maar kwam tempo tekort op het gladde asfalt. Tim Coronel, die na het terugvallen van zijn teamgenoot de tweede plaats innam, liep een seconde per ronde in en kon de leiding vervolgens vrij gemakkelijk overnemen. In de slotfase liep Jan Joris Verheul nog op Coronel in, maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. Duncan Huisman stelde de laatste podiumplaats veilig.

480_duncan_4437
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet