Formula Ford

Formule Ford: Simon Knap en Rogier de Wit komen bovendrijven (lang)

480_dewit-401

Rogier de Wit was tijdens de Finaleraces de ster van de eerste wedstrijd door de naam van zijn sponsor Go Fast alle eer aan te doen en in no-time van de 17de naar de 1ste plaats te rijden.

480_knap_444

In race twee revancheerde Simon Knap zich sterk voor een zeldzame fout in race één en reed in kampioenschapstijl naar zijn 7de NK-overwinning van dit seizoen. Met twee tweede plaatsen veroverde Liroy Stuart diezelfde positie in het kampioenschap.

480_liroy_1224

In de Zetec Cup pakte Joey Hanssen bij zijn debuut in de klasse meteen twee keer de winst terwijl Arthur van Uitert de titel binnen sleepte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra en Tim Böhme


Tijdens het voorlaatste weekend van het seizoen had Simon Knap met een totaal van maar liefst 224 punten de titel al veiliggesteld, maar om de plaatsen twee (Rogier Jongejans, 143 punten), drie (Liroy Stuart, 139 punten) en vier (John Svensson, 135 punten) lag de strijd nog volledig open en moesten de Finaleraces de beslissing brengen. In de strijd om de Zetec Cup kon Arthur van Uitert de titel bijna niet meer ontgaan maar daarvoor moest de Geva-rijder nog wel minimaal één keer finishen.

480_startveld_453

Mooi veld
Een mooi aantal van 18 rijders bracht de Formule Ford tijdens het laatste raceweekend van het seizoen aan de start met daarbij een aantal interessante namen.

480_jtr_2356

Rogier de Wit had dit keer het volledige JTR-team uit Engeland meegenomen waardoor naast de Nederlander tevens Joe Tandy zelf en de (mede)financier van het team Stuart Prior aan de start verschenen.

480_lundstrom_2325

Een nieuw gezicht was ook de Zweed Milton Lundstrom. De Geva-gastenauto werd dit keer bemand door Sepp Koster, de Nederlands Formule Ford-kampioen van 1995. Koster runt tegenwoordig een resort van 220ha op Curaçao en moest in Nederland zijn voor de Second Home beurs. Omdat de voormalig Formule Atlantic-rijder graag enige trainingsmogelijkheden wilde hebben, maar Geva Racing op Brands Hatch vertoefde, herinnerde Gert Valkenburg Koster nog maar eens aan een toezegging van vele jaren geleden dat hij nog één keer voor zijn team het Formule Ford Festival moest rijden. En zo reed Koster zijn eerste Formule Ford-meters sinds jaren in het hol van de leeuw en deed dat met een 8ste plaats zonder meer goed.

480_hansen_actie_9588

Een echte Formule Ford-debutant was er in de vorm van de 17-jarige Joey Hanssen. Met ervaring op de karts, de Formule Gloria en BRL Light op zak wil Hanssen zich volgend jaar definitief op de formulewagenracerij storten. Als oriëntatie op de diverse mogelijkheden deed de nu definitief ex-karter dat in de Van Diemen van ACS Racing, onder begeleiding van zijn vader en teameigenaar Bas van Kuppeveld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet