Clio Cup

Clio Cup: Eindelijk Pim van Riet (lang)

480_eindelijk_pim_0589

Pim van Riet is eindelijk kampioen. Na acht vicekampioenschappen greep hij tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort de titel in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. “In de uitloopronde viel alle spanning van mij af. Ik heb toen een paar tranen gelaten”, aldus de megagelukkige kampioen. Eigenlijk iedereen was blij voor de man die in zijn zeventiende seizoen het langverwachte goud pakte. ”Ik gun het Pim van harte”, zei ook Paul Vahstal, die nipt naast de titel greep.
Robert van den Berg was de ‘man of the match’, hij won de beide races.


480_vanriet_op_dak_3408

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Gerrie Hoekstra


Cupcoördinator Evert Bolderheij kondigde zijn afscheid aan. “Volgend jaar ga ik weer rallyrijden. Ik ga met een Mitsubishi Lancer EVO 10 een gooi doen naar het NK.” Bolderheij wordt opgevolgd door Frank Kerseboom, die de afgelopen jaren de cupcoördinator van de Samsung BMW 130i Cup was. Kerseboom gaat zich meteen inwerken. “De komende tijd ga ik met de teams praten over volgend jaar”, vertelde hij tijdens de Finaleraces.

Deense versterking
Sebastiaan Bleekemolen ontbrak, hij rijdt een rally in Mexico. Zijn plaats werd ingenomen door Allard Kalff, de vaste invalkracht van Team Bleekemolen. Althans, dat was de situatie in de eerste race.

480_nick_1537

Op zondag zat Nick Bleekemolen achter het stuur van de Clio van zijn neef. “Allard levert commentaar bij de DTM-uitzending. Ik vervang hem”, aldus de vervanger van de vervanger.

480_clausen_1554

Het veld werd verder versterkt met Martin Clausen en Ronald Poulsen, deelnemers aan de Deense versie van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Ook Timothy van der Bijl is een nieuwe naam in de Cup.

480_bijl_111
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet