Formido Swift Cup

Swift Cup: Formido Swift Cup blijft zeker nog tot en met 2010 racen

480_podium_swift_1524

Ondanks het kletsnatte weer kende de Formido Swift Cup gisteren op Circuit Park Zandvoort figuurlijk een stralende dag. Niet alleen kroonde Jeroen den Boer zich tijdens de Formido Finaleraces tot de nieuwe kampioen, bovendien maakte Suzuki-importeur B.V. Nimag bekend dat de Formido Swift Cup zeker tot en met 2010 zal blijven bestaan. "Als je nu al 28 auto’s aan de start hebt staan en komend jaar wellicht 30 tot 35, moet je gewoon langer doorgaan’’, aldus Arjan Valk van B.V. Nimag.

Tekst: Marc Kok
Foto: Fast Company

Dat Suzuki ook in 2009 zou racen met de sportieve Swifts was al langer bekend. Maar dat het automerk in samenspraak met Circuit Park Zandvoort reeds nu heeft besloten om ook in 2010 over de nationale circuits te rijden, is fraai nieuws. Deze positieve ontwikkeling heeft alles te maken met het zeer succesvolle seizoen 2008, dat afgelopen weekend op het Zandvoortse asfalt is afgesloten.

weijers_valk
Erik Weijers (CPZ, links) en Arjan Valk (B.V. Nimag) slaan ook de komende twee jaar de
handen ineen om de Formido Swift Cup in het Dutch Power Pack succesvol neer te zetten.

Alle doelstellingen met glans gehaald
De Formido Swift Cup was dit jaar absoluut één van de smaakmakers van het Dutch Power Pack. "Na twee seizoenen Formido Swift Cup kunnen we zeggen dat de klasse alle voorafgestelde doelstellingen boven verwachting heeft waargemaakt’’, vertelt Erik Weijers, die als Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort het Dutch Power Pack organiseert.
 
Positief
"De Swifts vormen een heel leuke klasse, waarbij er zeer spannende races zijn en een uitermate competitief kampioenschap’’, meldt Weijers. "Bovendien is de techniek van de Suzuki’s betrouwbaar, is de publiciteit rondt de klasse goed en gebruiken steeds meer jongelingen de Formido Swift Cup om zich als beginnende rijder te ontwikkelen. Dat zijn louter positieve facetten waardoor we ook graag ná 2009 willen doorgaan met de Swifts in het Dutch Power Pack.’’

Formido
De kans is groot dat Formido zich ook na 2009 als cupsponsor blijft verbinden aan de Swift Cup. "Wij zijn heel druk om heel positief na te denken over contractverlenging. Iedereen is positief over de klasse, dus dat moet zeker gaan lukken'', vertelde Formido-directeur Jan van den Ham.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet